1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEME EMRİ UYGULANAMADI
MAHKEME EMRİ UYGULANAMADI

MAHKEME EMRİ UYGULANAMADI

Mahkeme emri uygulanamadı

A+A-

Çevre Koruma Dairesi, Yüksek Mahkeme’nin Altın Kumsal’daki bungalovların yıkılması emrini uygulamak için gittiği Karpaz’da, işletme sahipleri ve halkın engeliyle karşılaştı
 
YOLA BARİKAT KURDULAR… Yüksek Mahkeme’nin Altın Kumsal’da “yıkım” emri verdiği bungalovlar için işlemleri başlatan Çevre Koruma Dairesi, dün bungalovları mühürlemeye gitti. Ancak edaire yetkilileri, bölgede beklemedikleri bir durumla karşılaştı. İşletme sahipleri ve halk, daire yetkililerinin bungalovların olduğu bölgeye ulaşmasını engellemek için yola araçlarla barikat kurdu. Olayların büyümesini istemeyen daire yetkilileri, işlemi başka bir zamana erteledi.

TANSİYON YÜKSELDİ… Daire yetkilileri ve işletme sahipleri arasında yaşanan gerginlik, zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden oldu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, sözlü tartışmalar yaşandı. İşletmeciler ve onlara destek olan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, bungalovları mühürleme girişiminin bayram arifesinde yapılmasını eleştirerek uygulamada da haksızlıklar olduğunu savundu.

Ayşe BULUT

Çevre Koruma Dairesi, Altın Kumsal’daki sit alanı içinde bulunan ve Yüksek Mahkeme kararıyla yıkım emri verilen bungalovlarla ilgili dün işlem yapmaya gitti ancak engelle karşılaştı.

Daire yetkililerinin iki işletmeyi mühürleme girişimi bölgede gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Bayrama sayılı günler kala işletmelerin mühürlenmesine izin vermeyen işletme sahipleri Burhan Kalın, Gültekin Erdoğan ve bölge halkı, uygulamayı engellemek için yolu araçlarla kapattı. İşletme sahiplerinin tepkisine, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da destek verdi.

Mağusa ve İskele polisinin olası bir olaya karşı geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, Çevre Koruma Dairesi yetkilileri engellemeler nedeniyle mühürleme işlemini yapamadı.

Yolu kapattılar

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, işletme sahipleri Burhan Kalın ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ile konuşarak durumu anlatmaya çalıştı. Ancak bungalov sahipleri ve bölge halkı, yolu kapatarak kimsenin geçmesine izin vermedi.

Olay yerine İskele Polis Müdür Yardımcısı Mustafa Ceylanlı, çok sayıda rütbeli polis de geldi.

Yeşilköy’de bulunan İskele İtfaiyesi de bölgede hazır bekledi.

Bölgedeki işletme sahipleri öfkeli

Bölgede bulunan diğer işletme sahipleri de Çevre Koruma Dairesi yetkililerinin girişimine sert tepki gösterdi.

İşletme sahipleri, “Bayrama birkaç gün kala bunun yapılması çok yanlış. Bungalovlar dolu. Eğer bir uygulama olacaksa KKTC’nin her yerine yapılsın, sadece Dipkarpaz’da değil” dedi.

Coşkun: Biz adaletsizliğe karşıyız

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da, mahkemenin verdiği karara karşı olmadıklarını ifade ederek bayram döneminde iş yoğunluğu olduğunu belirtti.

Dipkarpaz’da turizmin bayramlarda canlandığına işaret eden Coşkun, bungalovların hepsinin bayram için kiralandığını söyledi.

Coşkun, daha önce sahilleri beton dolduranlarla ilgili verilen kararların uygulanmadığını iddia ederek eleştirdi.

“Biz bu adaletsizliğe karşıyız” diyen Coşkun, adalet uygulanacaksa KKTC’nin her bir tarafına uygulanması gerektiğini söyledi.

Coşkun, bölgede izinsiz bir iş yapılmadığını savunarak “Geçmiş yıllarda siyasiler tarafından kişilere izin verildi ama şimdi halk, yargı ve polisle karşı karşıya getirtilmeye çalışılıyor” dedi.

Karpaz bölgesinin deneme işlemleri için kullanıldığını iddia eden Coşkun, “N’oldu bu Dipkarpaz’a acaba? KKTC’nin bir parçası değil miyiz? Biz KKTC’yi bütün olarak görüyoruz. Dipkarpaz sadece Dipkarpaz’lıların değildir. Girne sadece Girnelilerin değildir. Hepimizindir. Ama maalesef tepedeki insanlar Karpaz halkını bu şekilde görmüyor. Burayı kime peşkeş çekecekler?” şeklinde konuştu.

Kalın: Çalışma Dairesi’nden işyeri tescil belgem var

Bungalov sahiplerinden, işletmeci Burhan Kalın da 24 yıldır turizmle uğraştığını belirterek “Kendimi Kıbrıslı Türk’ten daha Kıbrıslı Türk olarak görüyorum” dedi.

Kalın, bölgenin doğal ve arkeolojik sit alanı ilan edilmeden önce de kendisinin Altın Kumsal’da işletmesi olduğunu, mahkeme karar verirken neden bunun göz önüne alınmadığını ifade etti. Mahkeme kararını eleştiren Kalın, “vatandaşlar arası ayrım” yapıldığını iddia etti.

Kalın, devletin turizm acentelerine verdiği teşviki kendisinin almadığını ifade ederek “Devletten hiçbir para talep etmeden, turistleri kendi imkânlarımla getiriyorum, dönüp bir de devlete vergi ödüyorum. Bütün yasal belgelerim var. Vergi levham var. Çalışma Dairesi’nden işyeri tescil belgem var. Belediyeden var. Alkol ruhsatım var. Eğer bir yol bulacaksan bir düzenleme yap, odalar tamamen dolu” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.