1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEME KAÇABİLECEĞİNE KANAAT GETİRDİ
MAHKEME KAÇABİLECEĞİNE KANAAT GETİRDİ

MAHKEME KAÇABİLECEĞİNE KANAAT GETİRDİ

Mahkeme kaçabileceğine kanaat getirdi

A+A-

Girne’de bazı ofis ve evlerde ele geçirilen uyuşturucu, tabanca, pompalı silah ve mermilerle ilgili tutuklananlardan Asım Özkayım hakkındaki soruşturma bitti ve teminat emriyle cezaevine gönderildi
 
Elmas TOKAY

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin 30 Mayıs’ta Girne’de gerçekleştirdiği operasyonlarda bir ofis ve bazı evlerde ele geçirdiği uyuşturucu, ateşli silah ve canlı mermilerle ilgili tutukladığı 5 kişiden biri olan Asım Özkayım’la ilgili tahkikat tamamlandı.

Tasarrufunda yaklaşık 20 gram hintkeneviri bulunduğu için tutuklanan Özkayım, aleyhindeki davalardan ileride yargılanması için dün teminat maksadıyla mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlının yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğuna kanaat getirerek Özkayım’ın hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Emine Taşkın, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz’i tanık olarak dinletti.

Cemal Ramiz, zanlı Asım Özkayım’ın “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu belirterek, soruşturmanın genel olarak devam ettiğini ancak, zanlıyla ilgili kısmın tamamlandığını kaydetti. Zanlının daha önceden benzer sabıkaları olduğunu, teminatla serbest kalması halinde yasal olmayan yollardan kaçma ihtimali de olduğunu belirten Ramiz, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis memurunun bu talebinin ardından söz alan Savcı Emine Taşkın, bu aşamada zanlının 45 günü geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine itirazları olmayacağını söyledi.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlının, daha önceden benzer sabıkaları olduğuna, serbest kalması halinde yasa dışı yollardan kaçma ihtimali olduğuna bulgu yaparak, Özkayım’ın 45 günü geçmemek şartıyla davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.