1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEME KARARLARI VAR
MAHKEME KARARLARI VAR

MAHKEME KARARLARI VAR

Hayriye Kemal Özkılıç, Larnaka Havalimanı’nın bulunduğu yerin kendisine ait olduğunu iddia ediyor.

A+A-

Gazimağusa’da yaşayan Hayriye Kemal Özkılıç, bugün üzerinde Larnaka Havalimanı’nın bulunduğu arazinin 90 dönümlük alanının mahkeme kararına göre kendisine ait olduğunu öne sürdü.


Yıllar önce söz konusu arazide dedesi Osman Mustafa Kızıl’ın tarım yaptığını öne süren Hayriye Kemal Özkılıç, daha sonra tapu için önce dedesi adına daha sonra da nenesi Ayşe Osman Kızıl adına mahkemede açtıkları davaları kazandıklarını iddia etti.


Geçtiğimiz günlerde bir yakını vasıtasıyla söz konusu arazinin kirası için bir şahısa para ödendiğini öğrendiğini dile getiren Özkılıç, buna tepki gösterdi.Hayriye Kemal Özkılıç, Larnaka Havalimanı’nın bulunduğu yerin 90 dönümünün kendisine ait olduğunu iddia etti.


3 parçadan oluşan tarlasının uçakların kalkış ve iniş yaptığı yerin de dahil olmak üzere havalimanını kapsadığını söyleyen Hayriye Kemal Özkılıç, dedesi Osman Mustafa Kızıl’ın 60 yıl bu 90 dönümlük alanı sürerek tarım yaptığını öne sürdü.Daha sonra bu tarlanın tapusunu almak istediklerini ve bu nedenle İngiliz Sömürge Yönetimi ile mahkemelik olduklarına değinen Özkılıç, mahkemeyi kazandıklarını ve emir gereği 90 dönümlük tarlanın dedesine tapu edilmesi gerektiğini kaydetti.


Koçan işlemleri sırasında dedesinin rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini belirten Hayriye Kemal Özkılıç, bu nedenle koçanı üzerlerine alamadıklarını iddia etti.Daha sonra nenesi Ayşe Osman Kızıl’la tarlanın koçanı için dava açtıklarını ifade eden Özkılıç, 2 yıl süren mahkeme sonucu tarlanın kendilerine koçan edilmesi kararını aldıklarını bildirdi.


Söz konusu yere toplumlar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle ve nenesinin hayatını kaybetmesi sonucu yine koçan çıkaramadıklarını anlatan Hayriye Kemal Özkılıç, daha sonra da Mağusa’ya göç ettiklerini söyledi.
“Eşim bu kayıtlarla o dönemde 3 kez Larnaka’ya tapuya gitti. Tapu eşime 90 dönümlük arazinin bulunduğu yerin kirada olduğunu söyledi. Tapudaki görevli, eşime ortalığın düzelmesinin ardından kiralanan tarlasının kira bedelinin kendilerine toplu bir şekilde ödeneceğini söyledi” diye konuşan Özkılıç, ancak bu bedelin kendilerine ödenmediğini bildirdi.


Başka bir Kıbrıslı Türk şahsın daha sonra tapu çıkardığını ancak bu tapunun sahte olduğunu iddia eden Hayriye Kemal Özkılıç, bunu kabul etmediklerini de ifade etti.Hayriye Kemal Özkılıç, önceki gün İngiltere’deki bir yakınından kendisine telefon geldiğini ve orada yayın yapan bir gazetede “tarlaları için bir şahısa kira ödendiğini” öğrendiğini öne sürdü.


Söz konusu arazinin kendisine ait olduğunu iddia eden Özkılıç, “istiyorlarsa gitsinler sorsunlar bütün Larnaka bilir ki orası bizimdir. Elimde mahkeme kararları da vardır.” dedi.
KKTC hükümet yetkililerinin bu konuyu araştırmasını isteyen Hayriye Kemal Özkılıç, yetkililere yalvardığını ve haklılığının ortaya çıkarılmasını istediğini bildirdi.

Kıbrıs

 

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.