1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Mahkeme Salonunda Tansiyonu Yükseldi!
Mahkeme Salonunda Tansiyonu Yükseldi!

Mahkeme Salonunda Tansiyonu Yükseldi!

Mahkemelik Oldular!

A+A-
Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın, oyuncu Erkan Petekkaya'ya  cep telefonu mesajlarıyla "hakaret" ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı. 
 
Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Erkan  Petekkaya ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Nurgül Yeşilçay ise duruşmaya  gelmedi.
 
Duruşmada, kimlik tespiti yapılan müşteki Erkan Petekkaya, aylık  gelirinin 450 bin lira olduğunu söyledi.
 
Petekkaya, cep telefonu numarasının tutanaklara geçirileceği sırada,  basın mensuplarının duruşma salonunda bulunmamasını istedi. Petekkaya'ya ait bu  bilgi, basın mensupları salondan çıkarıldıktan sonra tutanağa geçirildi.  Gazeteciler, daha sonra yeniden salona alındı.
 
Müşteki Petekkaya, ifadesinde, iddianamede ve sanığın belirttiği  şekilde sette, senaryo gereği öpüşme meselesi nedeniyle tartışma meydana  gelmediğini ifade ederek, "Söz konusu öpüşme sahnelerinin çekimlerini  tamamlamıştık. Yedigöller'de söz konusu çekimleri yaptık. Akşam çekimimiz vardı.  Çekime Nurgül geç geldi. Biz öpüşme sahnelerini çektikten sonra dinlendik. Sonra  tekrardan çekim yapılacaktı. Yemek sahnesiydi. Rolümüzü çalışıyorduk. Bu çalışma  sırasında senaryo gereği Nurgül'ün adı dizide Gülseren'di, ona 'Hangi müzikten  hoşlanıyorsun' diye sorduğumda bana küfretti. Kendisi setten kalkıp gitti.  Çekimleri yapamadık." dedi.
 
Petekkaya, bu sırada, sinirlendiğini ve tansiyonu olduğunu belirterek,  oturmak için izin istedi. Hakimin izni üzerine Petekkaya, ifade vermeye oturarak  devam etti.
 
  Şirketin tutanaklarında da bu durumun görülebileceğini, mesajların bu  olaydan sonra olduğunu dile getiren Petekkaya, şikayetçi olduğunu, davaya katılma  talebinde bulunduğunu söyledi.
 
 Petekkaya, 20 yıldır bu işte çalıştığını ifade ederek, Nurgül  Yeşilçay'ın çok akıllıca bir operasyon yaparak, kadınlar haftasında röportajı  gerçekleştirdiğini, toplumun gözünde kötü duruma düştüğünü anlattı. Erkan  Petekkaya, itibarının iadesini istediğini belirtti.
 
 Aralarında öpüşme krizi olmadığını, bu kavgayı kapatmak için  Yeşilçay'ın bu olayları çıkardığını ve yalan söylediğini savunan Petekkaya,  Yeşilçay'ın, adını "kadın tacizcisine", "mobbingci"ye çıkardığını, dizi ekibine  ağır hakaretler ettiğini kaydetti.
 
 Sanık Yeşilçay'ın avukatı Hande Kuray Mutlu, müvekkilinin bugün  duruşmaya işi çıktığı için gelemediğini, bir sonraki celse hazır olacağını  söyledi.
 
Mahkeme, Nurgül Yeşilçay'ın bir sonraki celse hazır edilmesi için süre  verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
 
 İddianameden
 
Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan  iddianamede, Erkan Petekkaya'nın, Nurgül Yeşilçay'ın bir gazeteye verdiği  röportajda ve cep telefonuna attığı mesajlarda kendisine hakaret ettiğini  iddiasıyla şikayetçi olduğu anlatılıyor.
 
Soruşturma kapsamında alınan Yeşilçay'ın ifadesine yer verilen  iddianamede, Yeşilçay'ın "Dosyadaki telefon mesajlarını Petekkaya'nın sette  yaptığı davranışları nedeniyle attım. 'Erkekliğini kadınlığım üzerinden  taçlandırmazsın' sözünü bana söylediği beyanlar dolayısıyla söyledim. Yazdığım  mesajlar bana yapılan davranışların karşılığıdır. Hadsiz birine ancak bu şekilde  cevap verebilirim. Ben kendimi savunmak zorunda kaldım. Aslında hakarete uğrayan  benim. Benim hakaret kastım yoktur.'' ifadelerine yer veriliyor.
 
Sanık Nurgül Yeşilçay'ın şikayetçi Petekkaya hakkında gazete  röportajında sarf ettiği sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği  kaydedilen iddianamede, Yeşilçay'ın attığı cep telefonu mesajlarında ise  "hakaret" suçunu işlediğini aktarılıyor.
 
  İddianamede, Nurgül Yeşilçay'ın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla  kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.