1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. MAHKEME SEDA SAYAN KARARINI VERDİ!
MAHKEME SEDA SAYAN KARARINI VERDİ!

MAHKEME SEDA SAYAN KARARINI VERDİ!

Mahkeme Seda Sayan kararını verdi

A+A-

İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ve sanık Seda Sayan katılmadığı duruşmada, müşteki Turgut Karataş hazır bulundu. Duruşmada son beyanı sorulan Turgut Karataş, "Şikayetim devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasına karar verilmesi talep olunur" dedi.

Sanık Seda Sayan'ın avukatı Melih Erkul ise önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkilinin beratını istedi. Kararını açıklamayan mahkeme, Seda Sayan'ın "tehdit etmek" suçundan beraatına karar verdi.

Seda Sayan'ın "hakeret etmek" suçunu işlediğinin sabit olduğuna hükmeden mahkeme, Sayan'ı toplamda 6 bin lira adli para cezasına çaptırdı. Sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme, verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Sayan hakkında 5 yıl süre ile denetimli serbestlik uygulanması gerektiğini belirten mahkeme, Sayan'ın, denetimli serbestlik kapsamında, "suç riskinin azaltılması, toplumun yasalara bağlı bir ferdi olmaya ve olumlu bir yaşam tarzı geliştirmeye teşvik edilmesi" için en fazla 6 ay süreyle rehberlik hizmetinden yararlandırılmasına hükmetti.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şarkıcı Seda Sayan'ın bir televizyon programına katılan kamuoyunda "Ankaralı Turgut" olarak bilinen Turgut Karataş'a hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu öne sürülmüştü. İddianamede, Sayan'ın "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 4 yıla kadar hapis ceza ile cezalandırılması talep edilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.