1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEDE BULUŞTULAR
MAHKEMEDE BULUŞTULAR

MAHKEMEDE BULUŞTULAR

Rum Kartpidis KKTC'ye, Türk Mitoğlu ise Güney Kıbrıs'a kaçak geçmek isterken yakalandı

A+A-

Metehan Sınır Kapısı’nda önceki gün biri Türk, diğeri Rum iki kişi kaçak geçiş yapmak isterken yakalandı.

Rum Aleksandros Kartpidis, Metehan Kara Giriş Kapısı yakınlarındaki askeri bölgeden gizlice KKTC’ye giriş yapmak isterken askeri personel tarafından yakalanarak KKTC polisine teslim edilirken, Türk Ali Mitoğlu ise daha önce kalabalığa karışarak yasal işlem yaptırmadan giriş yaptığı KKTC’den aynı yolla Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışırken yakalandı.

Aleksandros Kartpidis ve Ali Mitoğlu dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı. İki zanlının meseleleriyle ilgili olarak tahkikat memurları mahkemede yeminli şahadet verip, olguları aktardı ve iki farklı soruşturmanın da tamamlandığını belirterek zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tahkikat memurlarının şahadetini dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti vatandaşı Aleksandros Kartpidis’in davaları görüşülünceye kadar 15 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine, diğer zanlı Ali Mitoğlu’nun ise davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanarak serbest kalmasına karar verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.