1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEDE BÜYÜK GERGİNLİK! ...KADIN İÇ ÇAMAŞIRLARI BULUNDU...
MAHKEMEDE BÜYÜK GERGİNLİK! ...KADIN İÇ ÇAMAŞIRLARI BULUNDU...

MAHKEMEDE BÜYÜK GERGİNLİK! ...KADIN İÇ ÇAMAŞIRLARI BULUNDU...

Eski yasaya göre en fazla 5 yıl... yeni yasaya göre müebbet hapis... 14 yaşındaki erkek çocukla cinsel ilişkiye giren zanlılar;

A+A-

Güzelyurt bölgesinde ikamet eden ve eşcinsel olduğu iddia edilen 14 yaşındaki erkek çocuğun, çok sayıda erkek ile cinsel ilişkiye girdiğine ilişkin iddialar ülke gündemine bomba gibi düştü. Polis, yapılan ihbar üzerine dün de 13 zanlıyı mahkeme huzuruna çıkardı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay, dünkü duruşmada ilginç bir noktaya dikkat çekti. Sertbay; zanlılardan 10 tanesinin, 14 yaşındaki çocuk ile Şubat 2013’te, diğer 3 tanesinin de bu yılın Mayıs ve Haziran aylarında cinsel ilişkiye girdikleri iddiası nedeniyle, teminat şartlarının ve ortaya çıkabilecek cezaların farklı olacağına dikkat çekti.

Zanlılardan 4 tanesi polise verdikleri ifadede cinsel ilişki iddialarını kabul ederken, diğer 10 tanesinin iddiaları reddettiği bildirildi.

Geçtiğimiz yıl içinde cinsel ilişkiye girenlere en fazla 5 yıl hapislik verilebilecek. Ancak bu yılın Mayıs ve Haziran aylarında ilişkiye girenlerin ise Yeni Ceza Yasası uyarınca müebbet hapislikle yargılanacakları belirtildi.

Mahkeme Başkanı Sertbay’ın bu değerlendirmesi, zanlı yakınlarını ayağa kaldırdı. Çok sayıda Güzelyurtlu, meclisten geçirilen bu son yasa ile insanlar arasında ayrımcılık yapıldığını savunarak, “bunun hesabını soracağız” dedi.

Mahkemede gerginlik yaşandı

Güzelyurt’ta 14 yaşındaki erkek çocuk ile cinsel ilişkiye girdikleri iddia edilen 13 zanlının dün mahkemeye çıkarılmaları esnasında ciddi gerginlikler yaşandı. Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne getirilen N.B, R.C, B.K, M.R B.A, F.B, M.Y, C.A, M.A, Ö.Y, M.Y, M.Ç  ve C.A isimli zanlılar teminata bağlandı. Duruşmayı izlemeye gelen zanlı aileleri ve yakınları basın mensuplarına zor anlar yaşattı. Olayın medyaya yansımasına tepki gösteren ve gerginlik çıkaran aileleri polis güçlükle sakinleştirdi.

Yeni yasa 10 zanlıyı kapsamadı

Duruşmada zanlılar N.B, R.C, B.K, M.R, B.A, F.B, M.Y, C.A, M.A, Ö.Y’nin 14 yaşındaki çocuk ile Şubat 2013’te cinsel ilişkiye girdikleri, bu nedenle eski ceza yasasının ‘ahlaka aykırı’ suçlar bölümüne göre yargılanmaları gerektiği belirtildi. Zanlılar M.Y (E-19), M.Ç (E-22) ve C.A ‘nın (E- 26) ise Mayıs 2014-Haziran 2014 tarihleri arasında suç işledikleri belirtilerek, bunların yeni Ceza Yasası’nın  ‘cinsel nitelikli suçlar’ bölümüne göre ’ 16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz’ suçuyla alakaları oldukları açıklandı. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirtilerek davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmaları talep edildi.

Başkan meseleye açıklık getirdi

Mahkeme Başkanı İlker Sertbay zanlıların eski ve yeni Fasıl 154 Ceza Yasasına göre yargılanacağını ve iki yasa arasında ciddi bir fark olduğunu belirtti. Yeni yasada ‘16 yaşından küçük çocuğu cinsel tecavüz’ suçunun müebbet hapis cezası içerdiğini, eski yasaya göre bu suçun 5 yıla kadar hapis öngördüğün ifade eden Sertbay,  eski ceza yasasına göre yargılanacak zanlılar ile yeni ceza yasasına göre yargılanacak zanlıların farklı teminat şartlarına bağlanması gerektiğini vurguladı.

Yargıç İlker Sertbay, Şubat 2013 tarihinde 14 yaşındaki çocukla ilişkiye giren zanlılar N.B, R.C, B.K, M.R, B.A, F.B, M.Y, C.A, M.A, Ö.Y’nin 25 TL nakit teminat yatırmasına karar verdi.

Yargıç, yeni ceza yasasına göre yargılanacak olan zanlılar M.Y, M.Ç ve C.A’ nın ise 50 bin TL nakit teminat yatırmalarına emir verdi. Başkan Sertbay, tüm zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklarken, şartların yerine getirilmemesi halinde zanlıların davaları görüşülünceye kadar 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar Ö.Y (17), M.Y (19), M.Ç (22), F.B (21) ve (M.A) 19, davaları görüşülene kadar üç ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi.

En yaygın iddia

Edinilen bilgiye göre, 14 yaşında olan  AÜ ise bundan yaklaşık 3 ay önce cinsel tercihinin farklı olduğunu ailesine itiraf etmiş ve şoka giren aile bu durumu kabul edemediğinden çocuklarını evlatlıktan ret kararı almıştı. Bunun üzerine bunalıma düşen 14 yaşındaki A.Ü kurtarılmış ve hayatına aile yanında devam etmişti.

AÜ’nün evinde kadın iç çamaşırları , kadın kıyafetleri ve peruklar bulunarak Güzelyurt Polisi tarafından emare olarak alındı. Bölge halkının iddiasına göre 14 yaşındaki AÜ geceleri de GAY barlardan çıkmayıp sahte facebook adresinden hoşlandığı erkeklere istek göndererek buluşmaya davet ediyor ve bu şekilde irtibata geçiyordu.

Ceza ödemeye gitti tutuklandı

Bu arada bir başka ilginç iddia ortaya atıldı. Buna göre tutuklanan zanlılardan biri trafik cezasını ödemek için polis karakoluna gitti ve burada AÜ ile karşılaştı. AÜ “ben bu adamla da birlikte oldum” deyince polis tarafından tutuklandı. Polis soruşturmasında cinsel ilişkiyi itiraf edenler olduğu gibi,  kabul etmeyenler ve sadece sosyal paylaşım sitende arkadaş olduğunu söyleyenler de vardı.

Foto altı

Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Zeki Manicioğlu, dünkü duruşma nedeniyle güvenlik önlemlerini artırdı ve basın mensuplarına saldırmak isteyenleri sakinleştirdi.

Küçük çocukla cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla gözlatına alınanlar dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların aileleri de mahkemeye akın etti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.