1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEDE GERGİNLİK YAŞANDI
MAHKEMEDE GERGİNLİK YAŞANDI

MAHKEMEDE GERGİNLİK YAŞANDI

Mahkemede gerginlik yaşandı

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi’nde, geçtiğimiz pazartesi günü kürt ve ülkücü öğrenci grubu arasında çıkan kavgaya karışan 21 öğrenci, bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Tutuklu arkadaşlarına destek için iki öğrenci grubundan 100’den fazla kişi Girne Kaza Mahkemesi önünde toplandı, Girne Polis Müdürlüğü ekipleri mahkeme çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bölgeye toplanan kalabalık nedeniyle trafikte yaşanan aksamalara polis müdahale etti. Mahkemenin ardından, sloganlar atan , farklı siyasi görüşe sahip 2 öğrenci grubu arasında kısa süreli gerginlikler yaşanırken, polisin aldığı önlemler sayesinde olay büymeden kapandı.

İddia makamı mahkemede 21 zanlı için soruşturmamın tamamlandığını bildirerek,zanlıların, haklarında görülecek davada hazır bulunmalarını sağlamak için, uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanması, tüm seyahat belgelerine el konulması ve haftada iki gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut yapmalarına ayrıca her zanlının bin TL nakdi teminat yatırması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmaları emrini verdi.

Bu arada GAÜ’de 4 Nisan 2016 tarihinde yaşanan olayla ilgili olarak aranan ve tespit edilerek tutuklanan Ömer Kan, Nevzat Doğan ve Vedat Adıgüzel adlı zanlılar da bugün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlılar aleyhine tahkikat amaçlı 1’er gün tutukluluk emri verdi.

BRTK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.