1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI!
MAHKEMEDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI!

MAHKEMEDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI!

Mahkemede gözyaşlarını tutamadı

A+A-

Mehmetçik-Sazlıköy yolunda yürüyen köylüsü Hasan Deniz Özvolkan’a aracıyla çarparak ölümüne neden olan 75 yaşındaki Hüseyin Çoban tutuklandı

Ahmet İLKTAÇ

Mehmetçik-Sazlıköy yolunda önceki akşam yürüyüş yapan köylüsü Hasan Deniz Özvolkan’a (46) aracıyla çarparak ölümüne neden olan 75 yaşındaki Hüseyin Çoban dün mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Çok üzgün olduğu gözlemlenen Hüseyin Çoban, gözyaşlarına hakim olamadı. Mahkeme Çoban’ın soruşturma maksatlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan’ın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevli Tahkikat Amiri Müfettiş Muavini Derviş Çimer’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis Derviş Çimer, zanlı Hüseyin Çoban’ın 24 Nisan 2017 tarihinde saat 18.50’de Sazlıköy-Mehmetçik anayolunun 3 ve 4’üncü kilometreleri arasında yönetimindeki FR 649 plakalı Fiesta marka Van araçla Sazlıköy istikametinden Mehmetçik istikametine doğru süratli bir şekilde seyrederken, dikkatsizliği ve ihmalkârlığı neticesiyle önünde yaya olarak yürüyen aynı köyde sakin Hasan Deniz Özvolkan’ın o sırada karşı istikametten gelmekte olup gidişine göre yolun sol tarafında olan LR 831 plakalı araba sürücüsü Murat Çoban’ı görüp de konuşmak için gidişine göre sağa yaya olarak geçmeye çalışması ve ona çarpması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Derviş Çimer, kazazedenin hastaneye kaldırıldığı sırada vefat ettiğini kaydetti.

Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini anlatan Çimer, alınması gereken ifadeler olduğunu ve zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya müdahale edebileceğini dile getirerek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcının sorunlarını yanıtlayan tahkikat subayı kazanın meydana geldiği yolda hafif bir viraj olduğunu ancak zanlının görüş mesafesinin 150 metre olduğunu dile getirdi. Derviş Çimer, bir görgü tanığından ifade aldıklarını, başka görgü tanığı olup olmadığının da araştırmasını yapacaklarını söyledi.

Avukat, zanlının doktor kontrollünden geçirilmesini talep etti.

Yargıç Umut İnan, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emrederken, doktor kontrolünden geçirilmesine de direktif verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.