1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEYE GİRERKEN AĞLADI
MAHKEMEYE GİRERKEN AĞLADI

MAHKEMEYE GİRERKEN AĞLADI

88 yaşındaki Ramadan Alihan’ın, yaşlı bakım evinde yere düşerek hayatını kaybetmesi nedeniyle dikkatler bakıcı Chinara’ya yöneldi

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın Maraş Bölgesinde bulunan bir yaşlı bakımevinde 88 yaşındaki Ramadan Alihan yere düşüp, başını beton zemine çarparak yaşamını yitirdi.

Olayın, öğle yemeği için masaları hazırlayan 29 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Chinara Rozyyeva isimli bakıcının yerinden kaldırdığı Alihan’ı sandalyeleri düzelttikten sonra tekrar oturmasını söylediği ancak o esnada arkasında sandalye varmış gibi oturan Alihan’ın düşerek başını çarptığı ileri sürüldü. Yaşanan olaydan sonra gözaltına alınan zanlı tutuklama talebiyle dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.

Türkmenistan uyruklu zanlı yaşadığı olayın etkisiyle mahkeme salonuna girerken gözyaşlarına boğuldu.

Sandalye var sandı, hayatını kaybetti

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Kamil Perçiner, 27 Nisan 2018 tarihinde, saat 12.30’da, Gazimağusa’da bir yaşlı bakımevinde çalışmakta olan zanlının, bakımevinin yemekhanesinde öğle yemeği hazırlığı için masa ve sandalyeleri düzenlediği esnada, sandalyelerin birinde oturmakta olan 88 yaşındaki Ramadan Alihan’ı yerinden kaldırdığını söyledi. Perçiner, zanlının sandalyeyi masanın alt kısmına çektikten sonra Alihan’a oturmasını söylediğini, arkasında sandalye varmış gibi oturmak için geriye doğru hamle yapan Alihan’ın, düşerek kafasını yere vurarak yaşamını yitirdiğini söyledi.

Bakımevinin güvenlik kamerası inceleniyor

Meselenin ciddiyetine vurgu yapan Perçiner, soruşturmanın henüz yeni başladığını, yaklaşık 20 kişinin ifadesine başvurulacağını ve bakımevinin güvenlik kamera görüntülerinin titizlikle inceleneceğini belirterek, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 2 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Haber Kaynağı: Diyalog Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.