1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEYİ ESİR ALDILAR
MAHKEMEYİ ESİR ALDILAR

MAHKEMEYİ ESİR ALDILAR

Mahkemeyi esir aldılar

A+A-

İsmet Felek ve Ali Uçanok ile adamlarının, 90 günü geçmemek kaydıyla cezaevine gönderilmesine karar verildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi, dün öğle saatlerinde başladığı ve Uçanok ile Felek gruplarını ayrı ayrı yargıladığı duruşmasını akşam geç saatlere kadar sürdürdü. Gazimağusa'da 20 Ağustos tarihinde iki grup arasında çıkan kavgayla ilgili tutuklanan zanlılar 7 günlük ek tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün teminata bağlanmak amacıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde yargı huzuruna çıkarıldılar. Öğle saatlerinde başlayan ve İsmet Felek ve Ali Uçanok ile adamlarının ayrı ayrı gruplar halinde yargılandığı duruşma, geç saatlere kadar devam etti. Gazimağusa Kaza Mahkemesi  Yargıcı Banu Soyer, sanıkların tümünün 90 günü geçmemek koşuluyla cezaevine gönderilerek tutuklu yargılanmalarına hükmetti.

Ayrı ayrı yargılandılar

Dün görüşülen duruşmada ilk olarak sabah saatlerinde  Ali Uçanok ve adamları, öğleden sonra ise  İsmet Felek grubu olarak bilinen 11 zanlı teminat maksadıyla yargı huzuruna çıkarıldı. Mahkemede olayın tahkikat memuru Gazimağusa Polis Karakolu'nda görevli müfettiş muavini Ulaş Ursavaş şahadet vererek, olayla ilgili ayrıntılı bilgi verdi verdi. Mahkeme önünde meydana gelen ve bir polis memurunun tabancasının gasp edildiği olayın, kamuoyunda infiale neden olduğunu belirten Ursavaş, tahkikatın sürdüğünü kaydetti. Olayla ilgili kayıp emareler bulunduğunu ve araştırmanın sürdüğünü kaydeden Ursavaş, mahkemeden zanlıların davalarının görüşülmesine değin Merkezi Cezaevi'nde tutuklu kalmalarını talep etti.

90 günü geçmeyecek şekilde cezaevine…

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer de huzurunda verilen şehadeti dinlediklerini sonra kararını açıklayarak, zanlı bir Özcan Hangün'ün üç ayı, zanlı iki İsmet Felek ile üç Ömer Satıağalar'ın iki ayı diğer zanlılar Cüneyt Arık, Akif Uygur, Mustafa Karakartal, Emirali Bata, Ümit Öztilkiler, Çağrı Kılıç, Halil Güvence ve Adem Sakızcıoğlu'nun bir ayı geçmemek koşuluyla Merkezi Cezaevi'ne gönderilmesine emir verdi.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.