1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''MAHKEMEYİ ETKİLEYECEK BABALAR DAYILAR YOK...''
''MAHKEMEYİ ETKİLEYECEK BABALAR DAYILAR YOK...''

''MAHKEMEYİ ETKİLEYECEK BABALAR DAYILAR YOK...''

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) KKTC’de kapandı ancak Londra’da hâlâ yargı karşısına çıkıyor.

A+A-

 İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Hudson Morgan Williams Avukatlık Bürosu yetkilileri ile KTHY’na karşı açtığı ve uçurulmayan 669 yolcu için 840 bin sterlin tazminat kazandığı davadaki son gelişmeleri değerlendirdi. Dava şu anda temyiz aşamasında.

Londra’daki Cemevi’nde geçtiğimiz gün düzenlenen bilgilendirme toplantısına Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Hudson Morgan Williams Avukatlık Bürosu’ndan İsmail Şık, Zafer Armutlu ve kalabalık bir mağdur grubu katıldı. 

Toplantının açılışını yapan Başkan İsrafil Erbil, KTHY ve Atlasjet davasının sıradan bir dava olmadığını ve siyasi yönlerinin de bulunduğunu öne sürdü.

Mağdurların davanın sonuçlanması konusunda biraz daha sabırlı olmalarını dile getiren Erbil, “Davayı üstlenen avukat İsmail Şık ve Zafer Armutlu’nun olayın bu noktaya gelmesinde büyük katkıları olmuştur. Açılan davada, mağdur olan biletli yolcularla ilgili İngiliz Yüksek Mahkemesi, Atlasjet'in teminat ödemesi yönünde karar verdi. Ardından da  Atlasjet Londra uçuşlarını derhal durdurma kararı aldı. Bunların hepsi bir başarıdır” diye konuştu.  

Atlasjet’in elinde liste yok
Avukat Zafer Armutlu da, iflas kurulunun, Atlasjet’ten uçurduğu kişilerin listesi istediğini ancak Atlasjet’in elinde böyle bir liste olmadığını ifade ettiğini belirtti.

Armutlu, “Bu son derece çelişkili bir durum. Atlasjet avukatları mahkemede herkesi uçurduklarını dile getirmişlerdi. Neye dayanarak  böyle bir ifade verdiler anlamak mümkün değil” dedi.

Armutlu şunları söyledi:
“Bu firma uçuşları üstlendikleri zaman ellerinde liste yoktu. Neye güvenerek bunu iddia ettiler; tabi ki acentelere, acenteler kimi uçurdu? Paket tatili olan kişileri uçurdu. Burada açık olarak ortada muhatap olarak karşımızda Atlasjet duruyor, çünkü bu işin sorumluğunu Atlasjet üstlendi ve doğru dürüst bir plan yapmadı. Bu sorumluluğu üstüne almışsan bunu yapmak zorundasın”.

Avukat Armutlu, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta kimsenin bu olayla ilgili yetkililerden hesap sormadığını dile getirerek, “Ama bizler İngiltere’de yaşıyoruz, bağımsız İngiliz mahkemelerine güveniyoruz. Bu mahkemeleri etkileyecek onların babaları ve dayıları yok. İstedikleri kadar para versinler, istedikleri avukatları tutsunlar, bu yolu sonuna kadar yürüyeceğiz” dedi. 

Bir sonraki mahkemenin yeni yıldan sonra mart, nisan gibi olacağını ifade eden Armutlu, “Mahkemede Atlasjet kimleri uçurup kimleri uçurmadığın kanıtlamak zorunda” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.