1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKUM EDİLDİ...
MAHKUM EDİLDİ...

MAHKUM EDİLDİ...

Birçok kez giriş çıkış yaptı...

A+A-

 

İngiltere’den temin ettiği sahte Bulgar kimliği ve pasaportu ile defalarca KKTC’ye giriş çıkış yapan İran uyruklu sanık Amir Hüseyin Karim, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Sahte belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temin etme” davalarından yargılanan sanık Karim, suçlu bulunarak 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

BİRÇOK KEZ GİRİŞ ÇIKIŞ YAPTI

Sanık Amir Hüseyin Karim, daha önceden İngiltere’den temin ettiği Valentine Atanasov Manolov adına düzenlenmiş sahte Bulgaristan kimliği ve pasaportu ile 7 Haziran 2014 ile 12 Ağustos 2014 tarihleri arasında Metehan ve Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan defalarca KKTC’ye giriş çıkış yapmıştı. Sanık Karim, tasarrufundaki sahte Bulgar Pasaportu ile 12 Ağustos 2014 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilip tutuklanmıştı.

6 AY HAPİS YATACAK

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Amir Hüseyin Karim’in aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkum edildiğini açıkladı.

Sanığın suçlu bulunarak mahkum edildiği davaların ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirterek hiç kimsenin devletin otoritesine karşı ve gerçeğe aykırı evrak düzenlemeye hak ve yetkisinin olmadığının altını çizdi. Güzeller, sanığa ceza verilirken amme menfaatini ön planda tutmak gerektiğini belirterek, sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapislik cezası olduğunu söyledi. Güzeller, sanık Karim’i 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Detay
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.