1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKÛMLARI İŞ SAHİBİ YAPABİLİRİM
MAHKÛMLARI İŞ SAHİBİ YAPABİLİRİM

MAHKÛMLARI İŞ SAHİBİ YAPABİLİRİM

Hasır sandalye ve tabure işinin yok olmasını önlemek için uğraş veren emektar Erol Gülbaş, yetkililere seslendi:

A+A-

Aslen Baf’ın İstinco köyünden olup, uzun yıllardır Lefkoşa’da yaşayan Erol Gülbaş, 57 yıldan beridir hasır sandalye ve tabure yapıyor.

Lefkoşa’daki dükkânını işletmesi için oğluna bırakan Erol Gülbaş, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın teşvikiyle Girne’de Ramadan Cemil Meydanı’nda artık pek rağbet görmeyen sandalyeleri yaparak emekliliğini yaşıyor. Gençliğinde cila yaparken maske kullanmamasından dolayı astım hastası olduğunu belirten Gülbaş, “Hayatta en çok işimi, sonra eşimi ve çocuklarımı severim” diyerek bu mesleği ne kadar çok sevdiğini anlatıyor.

Hasır sandalye ve tabure yapanların sayısının giderek azaldığına işaret eden Gülbaş, “Bu işi yapanların hayatlarını kaybetmesiyle de bu işin yok olacağı” öngörüsünde bulundu.

Erol Gülbaş,yetkililere seslenerek, “Ben bu işi gelecek nesillere aktarmak ve işsizleri topluma kazandırmak için oğlumla beraber mahkumlara ders vermeye hazırım” diye çağrıda bulundu.

Gülbaş, hasır iskemle işinin Yunanistan’daki mahkumlardan başladığını belirterek, kendisine imkan verilmesi durumunda 6 ay içerisinde mahkumlardan usta çıkarmaya hazır olduğunu vurguladı.

Mahkumların cezaevinden çıktığında iş bulamadığını ve suç işleyerek yeniden cezaevine geri döndüğünü iddia eden Gülbaş, mahkumların bu işi öğrenmesi durumunda hiçbir zaman aç kalmayacaklarını ifade etti.

Kıbrıs’ta sazlıkların azalmasından dolayı “hammadde” sıkıntısı çektiklerini de anlatan Gülbaş, devletin kendilerine Türkiye’den saz getirilmesi konusunda yardımcı olmasını istedi.

Hasır sandalye ya da başka bir deyişle iskemlelerin dayanıklılığına dikkat çeken Gülbaş, “İskemleleri eskitmeye insanın ömrü yetmez” diye hayli iddialı konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.