1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAKAMER 11 FARKLI KONUDA KURSLARA BAŞLIYOR
MAKAMER 11 FARKLI KONUDA KURSLARA BAŞLIYOR

MAKAMER 11 FARKLI KONUDA KURSLARA BAŞLIYOR

Gazimağusa Belediyesi, bünyesinde kurulan Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) düzenleyeceği kurslarla ilgili kayıt kabul etmeye başladı.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi,  bünyesinde kurulan Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) düzenleyeceği kurslarla ilgili kayıt kabul etmeye başladı.

Gazimağusa kent merkezi ve bölgesinde kadınla ilgili hemen her konuda çalışma ve bilinçlendirme yapacak MAKAMER, önümüzdeki günlerde Mağusa Bandabuliya’da başlayacağı kurslarda kadınlara ekonomik olarak getiri de sağlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mağusa Kadın Merkezi, “kadınların aile ekonomisine katkısını geliştirmek, günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olmak ve kadının toplumsal statüsünü, yasalarda belirtildiği şekilde eşit düzeye taşıyabilmeyi” amaçlıyor.

MAKAMER’in, “ Cam-Ahşap Boyama Eğitimi, Koza-Telkırma Eğitimi, Kurdele-Yemeni İşi Eğitimi, Süryani, Sele-Sepet  Eğitimi, Kabak, Seramik Yapımı, Ahşap Oymacılık, Sandalye Yapımı, Lefkara-Lapta işi Eğitimi, Takı ve Güneş Danteli konularında eğitimler vereceği ifade edilen açıklamada, “Herhangi bir yaş sınırının veya nitelikli olmanın gerekmediği etkinliklere katılmak isteyenler Gazimağusa Belediyesi’nin 630 0 500 numaralı telefonundan kayıt yaptırabilecek” denildi.

OKTAY KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, ülke yerel yönetiminde bir çok ilke imza atan Gazimağusa Belediyesi’nin, Kadın Merkezi’nin kuruluşuyla Kıbrıs Türk yerel yönetim tarihinde bir ilke daha imza attığını söyledi.

Kayalp, MAKAMER’in kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamalarına öncülük etmesi yanında, günlük yaşantıda karşılaştıkları sorunların çözümünde de yol gösterici olacağını, kadının, toplumsal statüsünün eşit düzeye getirilmesi yönünde çaba sarf edileceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.