1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAKARİOS ANILDI
MAKARİOS ANILDI

MAKARİOS ANILDI

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios ölümünün 37. yılında Güney Kıbrıs’ta anıldı.

A+A-

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios ölümünün 37. yılı çerçevesinde dün düzenlenen törenle Güney Kıbrıs’ta anıldı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Cikko Manastırı’nda ve Makarios’un mezarında gerçekleştirilen anma törenine, Rum siyasilerin ve diğer birçok yetkilinin katıldığını, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ise menisküs rahatsızlığı sebebiyle törene katılmadığını yazdılar.

Gazete, KS EDEK Başkan Vekili Marinos Sizopulos’un tören konuşmasını yaptığını ve Kıbrıs sorununun çözümüyle gerçekten ilgilenenlerin Türkiye’ye baskı yapması gerektiğini söyledi.

Sizopulos, Başpiskopos Makarios’un “Kendi imzamızla oldu bittileri kabul etmeyeceğiz, yasallaştırmayacağız ve tanımayacağız” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, AB’nin daha etkin katılımını içeren daha talepkar bir politika izlenmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan gazete bir diğer haberinde, KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru’nun bir başka anma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uzlaşmaz tutumundan söz ettiğini ve bu sebeple yeni bir strateji belirlenmesi gerektiğini vurguladığını yazdı.

Habere göre Omiru, “geçmişe saplanıp kalınamayacağını ve üstlenilmesi gereken tarihi sorumlulukları bulunduğunu” belirterek, “Karşı taraf Kıbrıslı Türkler değil Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis ve Rum Tarım Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis de farklı farklı anma etkinliğinde konuşarak, “adil ve kalıcı bir çözüm için birlik ve mücadele” çağrılarında bulundular.

ANASTASİDİS MENİSKÜS AMELİYATI OLACAK

Simerini gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dünkü Makarios’u anma etkinliklerine katılamamasının sebebinin, dizinde yaşadığı menisküs rahatsızlığı olduğunu belirterek, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in bu konudaki açıklamasına yer verdi.

Habere göre Hristodulidis, dün ziyaret ettiği doktorunun Anastasiadis’e ayakta durmaktan ve yürümekten kaçınmayı tavsiye ettiğini, Anastasiadis’in bu ay içerisinde ameliyat olacağını açıkladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.