1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAL SAHİPLERİ GELİP İFADE VERECEK
MAL SAHİPLERİ GELİP İFADE VERECEK

MAL SAHİPLERİ GELİP İFADE VERECEK

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki yetkili makamlarla ...

A+A-

 

Mağusa’da birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçen ve oradan 2 adet motosiklet ile 1 adet çift kabin araba sirkat edip KKTC’ye geçiren zanlı H. A. ile A. almış oldukları tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etme”, “Sirkat”, “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “Gümrüksüz mal ithali” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı H. A. ile A. A’nın tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

MAL SAHİPLERİ GELİP İFADE VERECEK

Meselenin tahkikat memuru Emin

Özbilen, zanlı H. A. ile A. A’nın 23 Eylül tarihinde Akyar Kara Giriş Kapısı yakınlarından birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçtiklerini belirtti.

Zanlıların Vrysoulles köyünden 2 adet motosiklet ile 1 adet çift kabin arabayı sirkat ettiklerini belirten Özbilen, zanlıların konu araçları yine birinci askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye getirdiklerini açıkladı. Özbilen, zanlıların ayni gün tasarruflarında sirkat ettikleri motosiklet ve araba ile Mağusa’da tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı. Sirkat edilen araçların sahiplerinin bulunması için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki yetkili makamlarla yazışmalar yapıldığını belirten Özbilen, araba ile motosikletlerin sahiplerinin gelip ifade vereceğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Özbilen, zanlıların 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 GÜN DAHA

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı H. A. ile A. A’nın tahkikat maksatları bakımından 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.