1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALEZYA UÇAĞINI ARAMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU
MALEZYA UÇAĞINI ARAMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

MALEZYA UÇAĞINI ARAMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'in 2 bih 500 kilometre Güney Batısında Güney Hint Okyanus'unda devam eden kayıp Malezya uçağını arama çalışmaları;

A+A-

KAYIP UÇAĞI ARAMA ÇALIŞMALARI KÖTÜ HAVA ŞARTLARI YÜZÜNDEN DURDURULDU

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'in 2 bih 500 kilometre Güney Batısında Güney Hint Okyanusu'nda devam eden kayıp Malezya uçağını arama çalışmaları kötü hava şartları yüzünden durduruldu.

Okyanusta dün uydular tarafından belirlenen yaklaşık 120 parçalık görüntünün alınması üzerine, parçaların bulunduğu bölgede yapılan arama çalışmaları parçalara ulaşılamadan kötü hava şartları yüzünden bugünde ulaşılmadı.

Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, Fransız uydularının arama yapılan bölgede yaklaşık 120 parçadan oluşan ve kayıp uçağa ait olma ihtimali olan görüntüler aldığı, bu görüntülerdeki parçaların 1 metre ila 23 metre arasında değişen büyüklüklere sahip olduğunu açıklamıştı.

UÇAKLAR VE GEMİLER PERTH'E GERİ DÖNÜYOR

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu tarafından yapılan açıklamada, bu sabah Fransız uyduları tarafından tespit edilen parçaları, 11 uçak ve 5 gemi ile başlatılan arama çalışmalarının durdurulduğu, tüm uçak ve gemilerin arama üssü olan Perth'e geri dönmeye başladığı bildirildi.

Arama çalışmalarının durdurulduğu Güney Hint Okyanusu'nda arama çalışmaları koordine eden Avustralya Deni Güvenliği Kurumunun resmi Twitter hesabından yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.