1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MALEZYA UÇAĞIYLA İLGİLİ BAZI SORULAR HALA YANIT BEKLİYOR
MALEZYA UÇAĞIYLA İLGİLİ BAZI SORULAR HALA YANIT BEKLİYOR

MALEZYA UÇAĞIYLA İLGİLİ BAZI SORULAR HALA YANIT BEKLİYOR

Malezya'dan Çin'e giderken 8 Mart'ta kaybolan ve 17 gündür süren arama çalışmalarının ardından bugün Hint Okyanusu'nun güneyine düştüğü açıklanan uçakla ilgili esrar perdesi henüz tam olarak kaldırılabilmiş değil;

A+A-

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜNÜN VE YOLCULARDAN KURTULAN OLMADIĞININ AÇIKLANMASININ ARDINDAN BAZI SORULAR HALA YANIT BEKLİYOR

UÇAĞIN NEDEN VE NASIL DÜŞTÜĞÜ BİLİNMİYOR, ENKAZI VE KARA KUTUYU BULMANIN YILLAR ALABİLECEĞİ İFADE EDİLİYOR

Malezya'dan Çin'e giderken 8 Mart'ta kaybolan ve 17 gündür süren arama çalışmalarının ardından bugün Hint Okyanusu'nun güneyine düştüğü açıklanan uçakla ilgili esrar perdesi henüz tam olarak kaldırılabilmiş değil.

Yetkililer uçağın düştüğü bilgisine, seyir sırasındaki son sinyallere dair İngiliz İnmarsat'ın sağladığı uydu verilerinin yeni bir yöntemle incelenmesi sonucunda ulaşıldığını belirtirken, henüz ortaya çıkarılamayan enkazın okyanusun karanlık sularında, derinlerde bir yerde olduğu düşünülüyor.

Uçağın neden ve nasıl düştüğü hala bilinemezken, enkazın ve kara kutunun bulunmasının yıllar alabileceği, hatta hiç bulunamayabileceği ifade ediliyor.

Süreç boyunca kendilerine verilen bilgilerden tatmin olmayan yolcu yakınları ise uçağın düştüğüne dair "somut bir kanıt" istiyor. Olayı biraz daha aydınlatabilecek ayrıntılarınsa yarın açıklanması bekleniyor.

Malezya Havayollarına ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta, içindeki 239 kişiyle Pekin'e gitmek üzere Kuala Lumpur'dan havalandıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu.

Uçağın kaybolduğunun açıklanmasının ardından 26 ülkeden arama ekipleri, geniş bir bölgeyi havadan ve denizden taramış, okyanus üzerinde uçağa ait olduğu sanılan bazı cisimler tespit edilmişti.

ÇİN, MALEZYA'DAN İLGİLİ TÜM BİLGİLERİ PAYLAŞMASINI İSTEDİ

Bu arada Çin Malezya Havayolları uçağının Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğünün  açıklanması üzerine Malezya'ya "tüm bilgileri paylaşma" çağrısı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, yaptığı açıklamada, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, "Malezya'nın söz konusu sonuca nasıl vardığına ilişkin tüm bilgilerini ve dayanaklarını paylaşmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Çin arama ekiplerinin çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Hong, diğer ülkelerin yürüttüğü arama faaliyetlerinin de sürmesini umduklarını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.