1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALİ POLİS DEVREDE!
MALİ POLİS DEVREDE!

MALİ POLİS DEVREDE!

Soruşturma başlatıldı iddiası!

A+A-

Bir süre önce Halkın Partisi Kudret Özersay tarafından kamuoyunun gündemine taşınan Kooperatif Merkez Bankası’ndaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili Savcılığın talebi üzerine mali polis soruşturma başlattı.

Özersay’ın Londra’ya yapacağı ziyaret öncesinde mali polise ifade verdiği belirtildi. Mali Polisin bu günlerde Banka Yönetim Kurulu Eski Başkanı Hasan Tosunoğlu ve diğer yöneticilerin de ifadesini alacağı gelen bilgiler arasında.

 

Öte yandan, aynı gün mali polisin Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) Cemal Bulutoğluları’nın başkan olduğu dönemle ilgili iddia edilen yolsuzluklar için soruşturma kapsamında Bulutoğluları’nın ifadesine başvurduğu öğrenildi.

 

Deniz ABİDİN

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun bazı kararlarıyla bankayı zarara uğrattığının iddia edilmesinin ardından mali polisin devrede olduğu belirtildi. Bu çerçevede Yeni Bakış’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Bir süre önce Halkın Partisi Kudret Özersay tarafından kamuoyunun gündemine taşınan Kooperatif Merkez Bankası’ndaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili Savcılığın talebi üzerine mali polis soruşturma başlattı. Özersay’ın Londra’ya yapacağı ziyaret öncesinde mali polise ifade verdiği belirtilirken, polisin bu günlerde Banka Yönetim Kurulu Eski Başkanı Hasan Tosunoğlu ve diğer yöneticilerin de ifadesini alacağı gelen bilgiler arasında.

Özersay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bankanın  zarara uğratıldığının denetim raporunda saptandığını ve istifa eden üyelerin şimdi de iştiraklerin yönetimine getirildiklerini, bunun yeni bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekmişti. Halkın Partisi, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun bazı kararlarıyla bankanın zarara uğratılması olayını savcılığa taşımış ve olayın polis ile işbirliği halinde soruşturulmasını istemişti.

Bulutoğluları polise ifade verdi

Öte yandan, aynı gün mali polisin Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) Cemal Bulutoğluları’nın başkan olduğu dönemle ilgili iddia edilen yolsuzluklar için soruşturma kapsamında Bulutoğluları’nın ifadesine başvurduğu öğrenildi.  LTB’de Cemal Bulutoğluları döneminde asfalt ihalesinden, istihdam konusuna kadar bir dizi yolsuzluk yapıldığı tespit edilmişti.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.