1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALİYE BAKANI BAŞOĞLU İŞAD HEYETİNİ KABUL ETTİ
MALİYE BAKANI BAŞOĞLU İŞAD HEYETİNİ KABUL ETTİ

MALİYE BAKANI BAŞOĞLU İŞAD HEYETİNİ KABUL ETTİ

Maliye Bakanı Hasan Başoğlu, İşadamları Derneği yetkililerini kabul etti;

A+A-

 

Maliye Bakanı Hasan Başoğlu, İşadamları Derneği yetkililerini kabul etti.

İŞAD’dan yapılan açıklamaya göre Dernek Başkanı Metin Şadi kabulde, cari bütçede denk bütçeyi doğru bir hedef olarak kabul ettiklerini söyledi.

“Çözümsüzlük şartlarında ve çözümden sonra bir süre daha Türkiye’nin yapacağı yardımlarla tamamen genel siyasetin ve halkın karar vereceği şekilde yatırım bütçesi yapılması gerekecektir” diyen Şadi, bunun hem vergi bilincini, hem de siyasetin kalitesini artıracağını belirtti.

Cari bütçede denkliğin, gelirlerin artırılmasından çok cari giderlerin azaltılması veya dondurulması ile sağlanabileceğini kaydeden Şadi, şöyle devam etti:

“Bu amaçla özellikle transferler kalemine ciddi yapısal reformlar yapılması gerekmektedir. Bu cari bütçeye yapılacak reformlar içerisinde bazı KİT’lerin özelleştirilmesi, bazı sektörlerde liberasyon sağlanması, bazı bütçe dışı idarelerin tavsiyesi, bazılarının da özerkleştirilmesi gerekmektedir.

Özellikle tarıma uygulanan sübvansiye ve teşvik politikalarının acilen ülke imkanlarına ve şartlarına göre yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

Bakanlığınız bu dönemde AB’ye uyumluluk açısından ciddi reformların ve yasaların uyumlaştırılmasında çok önemli bir fonksiyona sahiptir. Bunun önemine de dikkat çekmek istemekteyiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.