1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALİYE BAKANLIĞI’NA BAĞLI ÜÇ DAİRE YENİ BİNAYA TAŞININCA
MALİYE BAKANLIĞI’NA BAĞLI ÜÇ DAİRE YENİ BİNAYA TAŞININCA

MALİYE BAKANLIĞI’NA BAĞLI ÜÇ DAİRE YENİ BİNAYA TAŞININCA

Kahveciler tepkili

A+A-

Maliye Bakanlığı’na ait eski PEYAK arkasındaki yeni binanın inşaatı tamamlandı. İnşaatın tamamlanmasının ardından Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Dairesi Müdürlüğü, Vergi Dairesi Şubesi ve Devlet Emlak Dairesi yeni binaya taşındı.

Ancak bu 3 dairenin tek bir binaya taşınmasının ardından eski dairelerde yıllardır kahvecilik yapan esnaf ortada kaldı. Esnaf, Maliye Bakanlığı yetkililerinin, kendilerine, kimsenin mağdur olmayacağını vaat etmesine rağmen, bu sözünü yerine getirmediğini ve yeni binada bulunan kantinin ihale yolu ile tek bir kişiye verileceğini söyledi. Henüz ihaleye çıkılmamasına rağmen, kimliği belirsiz bir kişinin yeni binada memurlara halen kahve satmaya başladığını iddia eden esnaf, buranın birilerine peşkeş çekilmek istendiğini ileri sürdü.

“Tahminlerimize göre yeni binadaki kantin birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor”
Vergi Dairesi Şubesi’nde yıllardır kahvecilik yapan ve mağdur olan esnaftan biri olan Hüseyin Tuncerler, yeni binaya taşınılacağı zaman Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından bütün kahvecilere yeni binada yer verileceğine dair söz verildiğini, ancak bu sözün yerine getirilmediğini söyledi. Yeni binadaki tek kantinin ihale yolu ile verileceğinin kendilerine açıklandığını söyleyen Tuncerler, “Tahminlerimize göre yeni binadaki kantin birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Kim olduğu belli olmayan bir kişi, bugün yeni binada memurlara kahve satıyordu. Taşınan 3 dairenin kahvecileri ise ortada kaldılar. Vatandaşı da mağdur etmeyeceğini söyleyen yetkililer ise sözlerinde durmadılar ve bizleri mağdur ettiler” dedi.

Bu kişiler ile herhangi bir sözleşmemiz yoktur

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanlığı Basın Görevlisi Ahmet Özsoy, hiç kimseye yeni binayla ilgili herhangi bir vaatte bulunulmadığını ve yeni binadaki kantinin ihale yoluyla en iyi teklifi veren kişi tarafından işletileceğini söyledi.

Şu anda çalışan kahvecilerin de bu ihaleye girebileceğini söyleyen Özsoy, iddia edildiği gibi ihale yapılmadan herhangi bir şahsın bu bina içerisinde kahve satmasının mümkün olmadığını, ancak personelin kendilerinin kahve yapıp içmeleri gibi bir durumun söz konusu olabileceğini söyledi.

Özsoy, “Belki ihaleyi kazanacak olan kişi ile oturulup, ortada kalan bu kahvecilerinde orada çalışması sağlanabilir. Ancak kimseyi de buna zorlayamayız. Söz konusu kişilere bakanlığımız tarafından verilmiş herhangi yazılı, ya da sözlü bir açıklama olmamıştır. Bu kişilerle herhangi bir sözleşmemiz yoktur” dedi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.