1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALİYE BAKANLIĞI’NDA GÖREV BAŞOĞLU'NUN
MALİYE BAKANLIĞI’NDA GÖREV BAŞOĞLU'NUN

MALİYE BAKANLIĞI’NDA GÖREV BAŞOĞLU'NUN

CTP/BG-UBP hükümetinin yeni Maliye Bakanı

A+A-

HASAN BAŞOĞLU GÖREVİ ZEREN MUNGAN’DAN DEVRALDI

MUNGAN: “MALİYEYİ DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİREREK DEVREDİYORUZ”

CTP/BG-UBP hükümetinin yeni Maliye Bakanı Hasan Başoğlu, görevi Zeren Mungan’dan devraldı.

Görev devir-teslimi için Maliye Bakanlığı’nda tören düzenlenirken, törende Bakanlık müsteşarı, özel kalem ve bakanlığa bağlı dairelerin müdürleri de hazır bulundu.

Görevini devreden bakan Zeren Mungan, Başoğlu’na yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek başarı ve kolaylık temennisinde bulundu. Mungan, bakanlığa bağlı dairelerin müdürlerini de Başoğlu’na tanıttı.

MUNGAN: “MALİYEYİ DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİREREK DEVREDİYORUZ”

Görevini Hasan Başoğlu’na devreden bakan Zeren Mungan yazılı bir açıklama yaparak bakanlıkta kaldığı süreyi değerlendirdi, bazı verileri kamuoyuyla paylaştı.

Mungan, Maliye Bakanlığı’nı çalışma arkadaşları ile birlikte görevi teslim aldığı 14 Haziran 2013’ten daha iyi bir noktaya getirmenin ve bu şekilde devretmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Mungan kendisiyle işbirliği içerisinde çalışan STÖ’ler ve gerçek/tüzel kişilere de teşekkür ederek, görev döneminde Maliye Bakanlığı’nın yasal mevzuat çerçevesinde yapacağı görevler yanında, kamu maliyesinin daha iyi seviyelere gelebilmesi için, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması, hesap verebilirlik ve mali saydamlığın sağlanması, bütçe disiplini ve tasarrufu ilkeleriyle görev yapıldığını kaydetti.

Mungan açıklamasında şunlara değindi:

“KKTC’de her bir ferdin en büyük arzusu olduğuna inandığımız mali açıdan kendi kendimize yeterli olabilme adına yerel gelirlerimizin adil olarak temini ve sürdürülebilirliği yaklaşımıyla 13 Haziran 2013-15 Temmuz 2015 süresince tüm çalışanlarımız ile birlikte, ekip ruhuyla görev yapılmıştır.

Maliye Bakanlığı bu dönemde diğer ilkelerimiz ile birlikte şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi gereğince göreve başladığımız 13 Haziran 2013 tarihinin ertesi günü yani 14 Haziran 2013 tarihinde tabloda görüldüğü üzere nasıl bir maliye alındığı kamuoyuyla web sayfamız aracılığı ile paylaşılmış ve her hafta sürekli şekilde devam ettirilmiştir.

Aynı sorumluluk bilinciyle nasıl bir Maliye teslim edileceği de aşağıda ayni şeffaflık anlayışıyla tamamlanmış son hafta verileri kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Maliye Bakanlığı görevini devir alacak Sn. Hasan Başoğlu’nun Bakanlığımızın değerli çalışanları ile kamu maliyesini bugünkünden çok daha iyi noktalara getireceği inancıyla görevinde başarılar dilerim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.