1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MALİYE BAKANLIĞI’NDAN SOMA’YA YARDIM GENELGESİ...
MALİYE BAKANLIĞI’NDAN SOMA’YA YARDIM GENELGESİ...

MALİYE BAKANLIĞI’NDAN SOMA’YA YARDIM GENELGESİ...

İstemeyenlerden kesinti yapılmayacak.

A+A-

Bakanlar Kurulu’nun önceki günkü kararı uyarınca, Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek sağlamak için kamu çalışanlarının ve kamu emeklilerinin Haziran ayı brüt maaşlarından yüzde 1’lik kesinti yapılacak.

Maliye Bakanlığı bugün konuyla ilgili bir genelge yayınladı.

Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın imzasıyla yayınlanan ve ilgili mercilere dağıtılan genelgede, Haziran 2014 maaşlarından yüzde 1 oranında kesinti yapılacağı ifade edildi.

Mungan, Soma mağdurlarına yardım konusunda Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi temsilcilerinin tam destek verirken, sendikaların önemli kısmının da prensip olarak benimsediğini belirttiğini; öte yandan bu prensibi benimsemeyen sendikaların durumlarını Maliye Bakanlığı’na ileterek basınla da paylaştığını kaydetti.

Maliye Bakanı Mungan, söz konusu kesinti için temsilcileri uygunluk veren emekli ve çalışanlar arasından, kesinti yapılmasını istemeyenlerden kesinti yapılmayacağını; kesintiyi benimsemeyen sendikalara üye çalışanlar arasında ise kesinti yapılmasını isteyenlerden bu kesintinin yapılacağını bildirdi.

Mungan imzalı genelgede, “Kesinti yapılmasını istemeyen kişilerden kesinti yapılmayacak veya iade edilecek” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.