1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MALİYE, HÜKÜMET ADINA İMZALANAN PROTOKOLU REDDETTİ”
“MALİYE, HÜKÜMET ADINA İMZALANAN PROTOKOLU REDDETTİ”

“MALİYE, HÜKÜMET ADINA İMZALANAN PROTOKOLU REDDETTİ”

Tepki...

A+A-

“MALİYE BAKANLIĞI HÜKÜMET ADINA İMZALANAN PROTOKOLU REDDETTİ”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası(HTKS) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız, Maliye Bakanlığı’nın, Hükümet adında Sendika ile imzalanan protokolün bir maddesini reddettiğini ileri sürerek, buna tepki gösterdi.

Cem Kapısız, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na yazdığı açık mektupta, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun talebi üzerine 14 Aralık 2014’de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşüp Sivil Havacılık Dairesi çalışanların haklarıyla ilgili bir protokole imza atıldığını ancak Maliye Bakanının bugün protokole itiraz ettiğini iddia etti.

Kapısız, söz konusu protokol üzerine Sendika’nın planladığı eylemi kaldırdığını anımsattı.

Kapısız, 20 Mart Cuma günü Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda yapılan teknik komitede, Protokolde de öngörüldüğü üzere Sivil Havacılık Dairesi’ndeki vardiya usulü ile çalışan personele vardiya tahsisatı ödenmesi maddesinin Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından reddedildiğini ileri sürdü.

Maliye Bakanlığının Hükümet adına imzalanan bir protokolün maddelerini nasıl reddedebildiğini soran Kapısız, Sendika’nın hükümetin vaatlerine  artık güvenmeyeceğini kaydetti.

Kapısız, “Hükümetinizin vereceği yazılı veya sözlü vaatlerine tekrardan kanacağımızı düşünmek de sizlerin düşeceği en büyük yanılgı olacaktır. Yapacağımız eylemlerle sonuna kadar direneceğiz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.