1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. MALKOÇOĞLU DERS KONUSU OLDU!
MALKOÇOĞLU DERS KONUSU OLDU!

MALKOÇOĞLU DERS KONUSU OLDU!

Burak Özçivit'in canlandırdığı 'Malkoçoğlu' karakteri, Belgrad Üniversitesi'nde ders konusu oldu.

A+A-

Burak Özçivit'in canlandırdığı 'Malkoçoğlu' karakteri, Belgrad Üniversitesi'nde ders konusu oldu. Prof. Dr. Mirjana Teodosijevic, oyuncuyu Sırbistan'a davet etti.

'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde 'Malkoçoğlu' karakterini canlandıran Burak Özçivit; Sırp üniversitelerinin ders müfredatına girdi. Belgrad Üniversitesi'nin öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Mirjana Teodosijevic; öğrencilerine Türk dizilerinin Sırp halkının üzerindeki etkisinden bahsederken, Burak Özçivit'in oynadığı dizinin gençleri çok etkilediğini söyledi. 

PROFESÖR MEKTUP YAZDI 
İstanbul'da 8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi'ne katılan Teodosijevic, yaptığı konuşmada; Sırp-Türk ortak dil ve kültür unsurlarının tanınmasında Türk televizyon dizilerinin rolüne de değindi. Prof. Dr. Mirjana Teodosijevic, genç nesillerin her millete karşı önyargısız yaklaştığını da söyledi: "Eski bir öğrencimiz Facebook'a; 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde 'Malkoçoğlu Bali Bey' rolünde oynayan Burak Özçivit'in fotoğrafının altına 'Bütün 500 yılınızı affettik' diye yazarak gençlerin düşüncelerini dile getirmiştir." Prof. Dr. Mirjana Teodosijevic, Burak Özçivit'e yazdığı mektupta ülkesinde çok meşhur biri olduğunu anlatıp öğrencileriyle tanıştırmak için Belgrad'a davet etti.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.