1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MAMALI: “FAİZ YASASI’NIN DERHAL YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ GEREKİR”
MAMALI: “FAİZ YASASI’NIN DERHAL YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ GEREKİR”

MAMALI: “FAİZ YASASI’NIN DERHAL YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ GEREKİR”

“SADECE FAİZ YASASI’NI YAPIP YÜRÜRLÜĞE KOYACAK BİR SEÇİM HÜKÜMETİ, İNSANLIK ADINA UNUTULMAYACAK BÜYÜK BİR HİZMET VERMİŞ OLACAK”

A+A-

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı, "Kuzey Kıbrıs’ta yaşayanların dünya üzerinde en fazla faiz sömürüsüne uğrayan insanlar olduğunu" kaydetti ve Faiz Yasası’nın derhal yürürlüğe girmesi gerektiğini vurguladı.

Mamalı, sadece Faiz Yasası’nı yapıp yürürlüğe koyacak bir seçim hükümetinin, insanlık adına unutulmayacak büyük bir hizmet vermiş olacağını da kaydetti.

Mamalı yazılı açıklamasında, “Ülkemizde uygulanan borç faizleri, herhangi bir yasal denetim altına sokulamadığı için alacaklıların elindeki bir balyoz gibi insanlarımıza şiddetle vurmaya devam etmektedir” dedi.

Mamalı yaşanan bu toplumsal faciayı önlemek adına eski bileşik faiz uygulamasının serbest olmasının, hiçbir üst sınır olmadığı için fahiş oranlarda yüksek faiz işletilmesi ve yasal limit olmadığı için sınırsızca faiz tahsil edilmesi nedeniyle, özellikle iyi niyetli borçluların büyük bir yıkım tehlikesiyle baş başa bırakıldığını ifade etti.

Anayasanın bazı maddelerine rağmen, hükümetlerin neden vatandaşın kanını emen bu faizi dizginlemek için hiçbir önlem almamakta veya alamadığını soran Mamalı şöyle dedi:

“Hükümet 1.5 yıldır çeşit türlü popülist söylemler içerisinde Faiz Yasası yapacağını taahhüt etmesine rağmen bugüne bakıldığında bunun sadece halkı oyalamaya yönelik boş söylemler olduğu artık açıkça ortaya çıkmıştır.

Hükümetin düşürülmesi sonrası tüm muhaliflerin sırf bu Faiz Yasası’nı yürürlüğe koyma noktasında ortak hareket içerisinde bulunabileceklerini düşünmekteyiz”.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.