1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAMALI: ‘KİMSENİN SUÇU KİMSEYE YIKILAMAZ’
MAMALI: ‘KİMSENİN SUÇU KİMSEYE YIKILAMAZ’

MAMALI: ‘KİMSENİN SUÇU KİMSEYE YIKILAMAZ’

Avukat Barış Mamalı Akmina Travel ile MedViewHomes direktörü arasında yaşanan ve bir türlü çözülemeyen sorunla ilgili

A+A-

Avukat Barış Mamalı Akmina Travel ile MedViewHomes direktörü arasında yaşanan ve bir türlü çözülemeyen sorunla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gündemde Bugün Programı’na katılan Mamalı satılan aracın devrinin gerçekleşmemesi ve ardından MedViewHomes direktörüne trafik cezaları yağmasının yanlış olduğunu söyledi. Trafik kurallarını ihlal eden kişiyi bir yana bırakarak, esas suçlunun bertaraf edildiğini anlatan Mamalı, söz konusu eylemde hiçbir günahı olmayan kişiyi cezalandırma noktasına gidildiğini kaydetti. Trafik konusunda bilinen büyük bir yanlışlığın olduğunu kaydeden Mamalı cezaların şahsiliği ilkesine değindi.

‘KİMSENİN SUÇU KİMSEYE YIKILAMAZ’
Ortada büyük bir yanlışlık olduğunu savunan Mamalı, kamuoyunun da bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. Mamalı; “ Bu evrensel bir hukuk kaidesidir. Kesinlikle ceza konusunda, cezaların şahsiliği ilkesi vardır.

Siz hiçbir zaman birinin eylem ve davranışlarından dolayı, bir başka kişiye ceza kesemezsiniz. Hukuk devletinde buna yer yoktur. Bir kişi ülke kanunlarına aykırı davranıyorsa, aykırı davranan kişiye ancak ceza verilebilir. Toplumun genelinde de zaman zaman ortaya çıkan bir durumdur bu durum. Polis örgütü de maalesef net olarak gerçek anlamda suçu işleyen kişiyi tespit etmiyor. Bunu yapmadan kolaycılığı seçerek, tabelaların tespit ettiği kameradan işlem yapma noktasına gidiliyor. Bu noktada esasen aracı süren kişiyi bir kenara bırakarak, aslında bu eylemde hiçbir günahı olmayan kişiyi cezalandırmaya gidiyor. Polis diyor ki biz tespit edemiyoruz kişiyi ancak araç sahibi şikayette bulunursa gerekli işlemleri yaparız. Ama maalesef bu noktada da görüyoruz ki gerekli işlemleri yapmadıkları ortaya çıkmaktadır” dedi.

‘POLİS VATANDAŞA GÜVENMİYOR’

Araç satışının gerçekleşmesinin ardından halka dikkat etmesi gereken bazı hususular hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Mamalı, ceza hukukunun temel prensibinin,“cezaların şahsilik ilkesi” olduğunun altını çizdi. Mamalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerekli olacaksa bir kanun çıkarılmalı ve düzenleyici bir sistematik yasal düzenlemeler gerekir.

Pek bilinmeyen bir husustur devletin de vatandaşını bilgilendirmesi gerekiyor. Bu tür durumlarda karşı karşıya kalındığında mutlaka araç kayıt dairesine bir dilekçe veriniz ve bu dilekçenizde aracı teslim ettiğinize dair bildirimde bulununuz. En azından bu gibi durumlarda polise başka bir kişi aracı kullanarak suç işliyor dediğinizde polisimizi inandırabilmek açısından önemli bir belge olacaktır bu. Bizim ülkemizde maalesef polisimiz vatandaşına güvenmeyen bir pozisyonda yer alıyor. O yüzden bunu da ben vatandaşlarımıza öneri olarak sunuyorum. Kimse birinin suçunu başka birine yıkamaz.

O zaman masum insanları bu ülkede cezalandırıyorsunuz demektir. Polis örgütünün bu duruma dikkat etmesi gerekiyor. Bu olaya polisin, bu işin esas soruşturmasını yapacak olan polis örgütünün bu işi devralarak ortaya koyduğu doğruları tespit ederek gerekli işlemleri yapması gerekiyor. MedViewHomes şirket direktörü Ali Bey, sadece bir yurttaştır, asıl bu işin sorumluluğunu alıp peşine düşmesi gereken kişiler polis örgütüdür. ”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.