1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAMALI VE MERTEKÇİ: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, MİLLETVEKİLLERİNİ KORUMA ALTINA ALMAK İÇİN"
MAMALI VE MERTEKÇİ: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, MİLLETVEKİLLERİNİ KORUMA ALTINA ALMAK İÇİN"

MAMALI VE MERTEKÇİ: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, MİLLETVEKİLLERİNİ KORUMA ALTINA ALMAK İÇİN"

Hukukun Üstünlüğü Hareketi ile Hayır İnisiyatifi,

A+A-

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HAREKETİ İLE HAYIR İNİSİYATİFİ: “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, MİLLETVEKİLLERİNİ KORUMA ALTINA ALMAK İÇİN…”

Hukukun Üstünlüğü Hareketi ile Hayır İnisiyatifi, Anayasa değişikliğinin milletvekillerini koruma altına almak için hazırlandığını iddia etti.

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı ile Hayır İnisiyatifi adına Tahsin Mertekçi tarafından yapılan ortak açıklamada, Anayasa değişikliklerinin “yangından mal kaçırırcasına ve halkın istençlerine hiç saygı duyulmadan hazırlandığı” ve bu değişikliklerle milletvekillerinin daha da bir koruma altına alınmak istendiği ileri sürüldü.

Açıklamada, 84. maddede yapılan düzenlemelerle milletvekillerine işleyecekleri suçlar veya hukuka aykırı davranışlar karşısında daha geniş koruma alanı yaratılmak istendiği savunuldu.

Açıklamada, “Söz konusu değişiklikler ile 84(2) maddesine ‘siyasi nitelikli eylemlerinden dolayı yargılanamaz’ şeklinde bir cümle eklenmiştir. Yani, seçimden önce veya sonra suç işleyen bir milletvekilinin eylemi eğer siyasi nitelikli ise hiç yargılanamayacaktır. Sadece suçüstü halinde ağır suç işlenirse yargılanması mümkün olabilecektir” ifadeleri yer aldı.

Siyasi bir kişilik olan milletvekilinin eylemlerinin  de siyasi nitelik taşıdığı kaydedilen açıklamada, Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde  milletvekillerinin siyasi amaç uğruna yapacakları hukuk dışı eylemlerden dolayı yargılanamayacakları belirtildi.

Milletvekili transferi ve milletvekillerinin servet beyanının gizli kalması konularının da eleştirildiği açıklamada, “Halk, halk yararına hiçbir düzenleme yapmayıp sadece milletvekillerine yeni avantajlar sağlayan bu Anayasa değişiklerine cevabı ‘hayır’ olmalı” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.