1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MANASTIR BALİCİLERİN YUVASI OLDU
MANASTIR BALİCİLERİN YUVASI OLDU

MANASTIR BALİCİLERİN YUVASI OLDU

Çamlıbel köyündeki Ayios Pantelemion Kilisesi ve Manastırı’nın durumu içler acısı.

A+A-

Çamlıbel köyündeki Ayios Pantelemion Kilisesi ve Manastırı balicilerin mekânı haline geldi. Osman Karabulut Çocuk Parkı’nın arka kısmında bulunan ve restore edilmeyi bekleyen manastırın terk edilmiş durumdaki halini fırsat bilenler burayı içki içip uyuşturucu kullanmak için kullanıyor. Bölge halkı tedirgin. Yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyor. 

Bölge halkının şikâyetleri üzerine manastıra giden Haberal Kıbrıslı ekibi, tarihi manastırın içerisinde bulunan bali kutuları, naylon poşetler ve içki şişelerini görüntüledi. 

“Gerekli denetim yok!”
Çocuklar tarafından sıkça kullanılan oyun parkının hemen arka kısmında bulunan tarihi manastırın gerek polis, gerek belediye tarafından kontrol edilmediğinden ve bu nedenle manastırın alkol ve uyuşturucu kullanan insanların uğrak noktası haline geldiğinden şikâyet eden köy halkı, tepkilerini dile getirdi.
Biran önce söz konusu manastırla ilgili bir önlem alınması gerektiğini ifade eden bölge halkı, endişeli olduklarını söyledi.  
“Çocuklarımızı güven içinde parka yollayamıyoruz”
Çocuk parkının yanında bulunan ve tarihi olarak büyük bir önem taşıyan mekânın bakımsızlık nedeniyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının yanı sıra, tekin bir ortam olmamasından da şikâyet eden vatandaşlar, çocuklarını güven içerisinde parkta oynamaya yollayamadıklarını ifade ettiler. Köy merkezinde olmasına rağmen bali ve alkol kullananlar tarafından kullanılan manastırın kısa bir süre önce restore edileceği de belirtilmişti. 
“Ya restore edilsin ya da tel örgülerle çevrilsin”
Bu konuda hiçbir çalışma başlatılmayan manastırın hali, köy halkını çileden çıkardı. “Restore edilmeyecekse ya kontrol edilsin ya da etrafı tel örgülerle çevrilerek tamamen kullanım dışı bırakılsın” diyen Çamlıbel sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak yardım beklediklerini söyledi. 
“Gerekli önlem alınacaktır”
Konu ile ilgili görüştüğümüz Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, bu gibi tarihi yerlerin Vakıflar İdaresi’ne ait olduğunu, belediye olarak sadece temizlik yönünde müdahaleler yapıldığını ifade etti. Namsoy gazetemiz aracılığı ile konunun bilgisine gelmesi üzerine, Çamlıbel Polis Karakolu ile irtibata geçip manastır ve çevresine sık sık devriyeler yapılması için çalışmalar yapacağını ifade etti. 
Manastırın kapı ve pencerelerinin olmamasından dolayı kötü niyetli kişilerin burayı kullandığını belirten Namsoy, oyun parkını kullanan çocukların ve vatandaşların güvenliği açısından oyun parkının etrafını, parkın ve manastırın dokusunu bozmayacak şekilde tel örgü ile çevireceklerini kaydetti.
Haberal Kıbrıs
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.