1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MANAVOĞLU'NUN YENİ MARİFETİ!
MANAVOĞLU'NUN YENİ MARİFETİ!

MANAVOĞLU'NUN YENİ MARİFETİ!

Polis teşkilatında sular bir türlü durulmuyor!

A+A-

Genel Müdür Manavoğlu’nun bu kez de risk ödenekleri konusunda personel arasında ayrımcılık yaptığı savunuldu.

Eniz ORAKCIOĞLU

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun risk ödeneklerikonusunda personel arasında ayrımcılık yapmaya başladığı belirtilti.

 

Risk ödeneğinde sorun

 Polisin risk ödenekleri konusunda yaklaşık 6-7 yıl önce  yapılan düzenleme çerçevesinde, polis mensuplarına maaşlarının  yüzde 3, yüzde 5 ve yüzde 7’si şeklinde bir ödenek kriteri oluşturulmuştu. En yüksek ödenek olan 7’lik rakam büyük risk atında görev yapan çevik birlik ve bombacılara verilirken, yüzde 5 risk ödeneğinin vardiya çalışanlarına, yüzde 3 ise mesai çalışanlarına ödenmekteydi. Bu düzenlemeye karşın  yüzde 3 risk ödeneği alan  mesai çalışanlarının birçoğu oldukça riskli ve zor görevlerde çalışmaları nedeniyle yıllarca yüzde 5 üzerinden risk ödeneği aldı. 

 

“Mesai yapanlar da büyük risk altındadır”

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a bilgi veren bir kaynak ; “Düzenleme ile yüzde 3 alması gereken mesai çalışan polis mensupları, risk altında ve zor görevlerde bulunmaları nedeniyle bu düzenleme hatalıdır. Örneğin gece devriyesi görevi yapan polis mensuplarının amacı hırsızlıkları, taşkınlıkları veya uyuşturucu kullanımını önlemek için yollardadırlar bu da büyük risk taşımakta ve bunun karşılığı yüzde 3 olmamalıdır. Maçlarda görev alan polisler ile mahkemeye suçlu taşıyan polis mensuplarının da risk altında bulunduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin mahkemeye suçlu taşıyan polis mensupları cinayet, tecavüz, hırsızlık, uyuşturucu suçluları gibi kişilerle yan yana durmakta ve bu gerçekten büyük risk taşıyan bir görev olarak tanımlanabilmektedir” dedi.

 

“Polis huzursuz ve tepkili”

Polis mensuplarının ortak kararının, tüm görevlere yüzde 5 risk ödeneği verilmesi yönünde olduğunu da vurgulayan kaynak, “Yıllarca düzeltileceği söylenen bu çifte standart, polisin emeklilik düzenlemesi ile ilgili yaşananlardan sonra Genel Müdür Süleyman Manavoğlu’nun polis mensuplarına karşı tavır almasıyla yön değiştirdi. Gelinen noktada polis mensuplarına ‘yanlışlıkla yıllarca yüzde 3 yerine yüzde 5 verildiği’ tebliğ edilip bundan sonra yüzde 3 oranında risk ödeneği verileceği belirtildi. Bu yaşananlar polis içerisinde huzursuzluğa yol açarken, tepkilere de neden oldu” diye konuştu. 

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.