1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MANDELA'NIN SON ANLARI
MANDELA'NIN SON ANLARI

MANDELA'NIN SON ANLARI

İşte Mandela'nın son anları

A+A-

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın aile dostu Bantu Holomisa, son saatlerinde Mandela'nın yanında yakın aile dostlarının bulunduğunu söyledi.

Güney Afrika hükümeti ve ailesi Nelson Mandela'nın son anlarına ilişkin henüz detaylı bir açıklamada bulunmazken, kendisini ölüm döşeğinde gören Holomisa, tanık olduklarını AP haber ajansına anlattı.

Mandela'nın evinden perşembe günü gelen telefonda kendisine, "Lütfen çabuk gelin, galiba Madiba son günlerini yaşıyor" denildiğini belirten Holomisa, doktorların aileyi Mandala'nın durumuyla ilgili uyarmış olduğunun anlaşıldığını belirtti.

RUH HALİ NORMALDEN TAMAMEN FARKLIYDI

Mandela'yı yıllardır tanıyan ve bir dönem bakan yardımcılığı görevinde bulunan Holomisa, bir saate yakın kaldığı evdeki ruh halinin normalden tamamen farklı olduğunu ve evden ayrılışından yaklaşık iki saat sonra Mandela'nın hayata gözlerini yumduğunu ifade etti.

ÖLÜME ARTIK DİRENMİYORDU

Uyuyormuş gibi görünen eski devlet başkanının ölüme artık direnmediğinin ve durumunun ağırlaştığının açıkça hissedildiğini dile getiren Holomisa'nın anlattıklarına göre, hayata veda ederken Mandela'nın yanında eşi Graca, eski eşi Winnie, Mandela'nın kızlarından biri ve bazı torunları bulunuyordu.

YAŞAM DESTEĞİ VERİLMİYORDU

Nelson Mandela'yı daha önce hastanede gördüğünü bildiren Holomisa, bu sefer "Madiba"ya yaşam desteği verilmediğini gördüğünü söyledi.

Mandela'nın eski eşi Winnie Madikizela-Mandela, geçen ay yaptığı açıklamada, eylülden sonra evinde tedavi gören 95 yaşındaki liderin ağzında ciğerlerini temizlemek için ve enfeksiyon riskine karşı tüplerin bulunduğunu, bu nedenle konuşamadığını ve yüz işaretleriyle iletişim kurduğunu anlatmıştı.

Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıklar ardında geçiren ve ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet eden Mandela, perşembe gecesi Johannesburg'daki evinde hayata veda etmişti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.