1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MANDIRALAR MEZBAHA OLDU
MANDIRALAR MEZBAHA OLDU

MANDIRALAR MEZBAHA OLDU

Çocukların gözü önünde...

A+A-

Kurban Bayramı’nın ilk gününde mandıralar yine tüyler ürperten manzaralara sahne oldu. Uyarılara rağmen bazı vatandaşlar kurbanlıklarını mezbahalarda değil mandıralarda, üstelik küçücük çocuklarının gözleri önünde kesti

MANDIRALAR KAN GÖLÜ:

Kurban kesmek isteyen vatandaşlar, dün kurbanlıklarını kesti. Ülkede çoğu vatandaş, kurbanlıklarını gerek usulüne göre gerekse sağlık koşullarına uygun şekilde salhanelerde kestirirken çok sayıda kişi mandıraları mezbaha olarak kullandı

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE:

Psikologlar özellikle küçük çocukların göreceği bir şekilde yapılan kurban kesiminin, çocukların psikolojisinde ciddi sorunlar yaratabileceği uyarısı yaparken, bazı yerlerde çocukların bayram yerine götürülürcesine kurban kesimine götürüldü, kesim çocukların gözü önünde yapıldı

NAİMOĞULLARI “MANZARA DEĞİŞMEDİ”:

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, tüm uyarılara rağmen birçok vatandaşın kurbanlıklarını dün mandıralarda, sağlıksız koşullarda kestirdiğini kaydetti. Naimoğulları, Umarım bazı vatandaşların bu duyarsızlığı başımıza iş açmaz

İslam aleminin iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayramı dün başladı. Kurbanlıklar da bayramın ilk günü olan dün kesildi.

Yetkililerin “Kurbanlıklarınızı mezbahada kestirin” uyarıları bu bayramda da dikkate alınmadı.

Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da birçok mandıra tüyler ürperten manzaralara sahne oldu.

Bazı vatandaşlar, kurbanlıklarını sağlıksız koşullar altında üstelik de çocuklarının gözleri önünde ulu orta yerde kesti.

Manzara savaş alanını aratmadı

Kurban Bayramı nedeni ile ülkenin dört bir yanında birçok mandıra salhaneye dönüştürüldü. Onlarca vatandaş kurbanlıklarını mandırada kestirdi.

Kurbanlıklar ulu orta kesilince ortaya çıkan manzara da savaş alanını aratmadı. Ortalık kan gölüne dönüştü.

Çocuklar şaşkına döndü

Mandıralarda kesilen kurbanlıklar, hijyen olmayan bir ortamda üstelikte küçücük çocukların gözleri önünde bir bir kesildi. Bununla da kalınmadı, bazı mandıralarda kesilen hayvanların kanları çocukların alnına sürüldü.

Birkaç saat öncesine kadar sevip okşadıkları hayvanları kanlar içerisinde gören çocuklar olan biteni şaşkınlıkla izledi.

kurban1.jpg

Naimoğulları: Umarım bu duyarsızlık başımıza iş açmaz

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, tüm uyarılara rağmen birçok vatandaşın kurbanlıklarını dün mandıralarda, sağlıksız koşullarda kestirdiğini kaydetti. Naimoğulları, Havadis’e dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gerek benim gerekse yetkililerin günler öncesinden yaptığımız uyarılar bazı vatandaşlar tarafından dikkate alınmadı. Kurban Bayramı’nın ilk günü bazı mandıralar yine salhane olarak kullanıldı. Birçok bölgede kurbanlıklar, evlerin bahçelerinde veya mandıralarda kesildi. Bu vatandaşlar, beklenilen duyarlılığı göstermedi. Umuyorum bu vatandaşların duyarsızlığı sonradan başımıza iş açmaz. Ümit ederim kurbanlık atıkları gerektiği gibi imha edilir ve umarım yetkililer, önümüzdeki yıl Kurban Bayramı’nda da aynı manzaraların yaşanmaması için gerekli tedbiri alır.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.