1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MANDIRANIN ÇATISI UÇTU, DUVARI YIKILDI!
MANDIRANIN ÇATISI UÇTU, DUVARI YIKILDI!

MANDIRANIN ÇATISI UÇTU, DUVARI YIKILDI!

Hortum maddi hasara yol açtı!

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Güvercinlik köyünde ağıllar bölgesinde dün çıkan hortum, hayvancılık yapan Saim Kara’nın mandırasına hasar verdi. Hortumdan dolayı mandırası zarar gören Saim Kara, “saniye farkıyla canımızı kurtardık” diyerek, “15 bin TL ederinde hasar var. Yetkililer gelip yerinde görsün” dedi.

Güvercinlik köyünde dün öğlen saatlerinde hortum çıktı. Güvercinlik köyü ağıllar bölgesinde çıkan hortum, hayvancılık yapan Saim Kara’nın mandırasına hasar verdi. 

Kara’ya ait mandıranın bir kısmının çinkodan oluşan çatısı uçtu, mandıra duvarının bir kısmı ise yıkıldı. Hortumun uçurduğu çinkolar ise Hülya İspir’e ait aracın damına çarparak konu aracı hasara uğrattı. Saim Kara, mandırasında oluşan hasarın yaklaşık 15 bin TL civarında olduğunu belirtirken, yetkililerin durumu gelip yerinde görmesini istedi.

Kara: Yetkililer gelip yerinde görsün

Hortumdan dolayı mandırası zarar gören Saim Kara, Yeni Bakış’a konuştu, olayı anlattı. Kara, mandıradaki hayvanların tüylerini kırptıktan sonra saat 12:00 raddelerinde evine gittiğini, çok geçmeden ise mandıradaki komşularının arayarak olayı haber verdiklerini söyledi. Kara, ağıllar bölgesinde hortum çıktığını, çıkan hortumun ise mandırasının bir kısmının çinkodan olan çatısını yerinden sökerek yan mandıraya savurduğunu, mandıra duvarının bir kısmını ise yıktığını anlattı. O sırada başka insanların mandırada olduğunu ve hayvanların tüylerini kırptıklarını söyleyen Kara, insanların saniye farkıyla canlarını kurtardığını belirtti. Hayvanlarının zarar görmediğini dile getiren Kara, mandırasında yaklaşık 15 bin TL hasar olduğunu kaydetti. Kara “Muhtar Kaymakamlığı aradı ve durumu bildirdi. Ama fotoğraf çekip göndermemizi söylediler. Yetkililer gelip yerinde görsün” dedi.

İspir: Mandıranın çatısı arabama vurdu

Hortumun çıktığı anda kendi mandırasında olan Hülya İspir, o anı Yeni Bakış’a anlattı. İspir, çıkan hortumun çok güçlü olduğunu ve mandıra komşusu olan Saim Kara’nın mandırasının çatısını uçurduğunu anlattı. Kara’ya ait mandıranın çatısının kendi mandıralarının üstüne geldiğini söyleyen İspir, o sırada kendisinin de mandırada olduğunu ve büyük bir korku yaşadığını dile getirdi. İspir, Kara’ya ait mandıranın çinkodan oluşan çatısından bir parçanın ise arabasının damına çarptığını, eşinin o sırada arabanın içerisinde olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.