1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MANNİNG DAVASINDAKİ KARAR
MANNİNG DAVASINDAKİ KARAR

MANNİNG DAVASINDAKİ KARAR

Wikileaks'in kurucusu JulianAssange, internet sitesi aracılğıyla ABD'nin gizli diplomatik belgelerini ortaya çıkaran Amerikalı asker Bradley Manning'in casusluktan suçlu bulunmasının, "ABD'nin ulusal güvenlik konusunda vardığı tehlikeli bir emsal" olduğun

A+A-

WİKİLEAKS'İN KURUCUSU ASSANGE: "BU KARAR, TEHLİKELİ BİR EMSAL"

"MANNİNG ADİL YARGILANMADI"

"WİKİLEAKS, MANNİNG ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANANA DEK DURUP, DİNLENMEYECEK"

Wikileaks'in kurucusu JulianAssange, internet sitesi aracılğıyla ABD'nin gizli diplomatik belgelerini ortaya çıkaran Amerikalı asker BradleyManning'in casusluktan suçlu bulunmasının, "ABD'nin ulusal güvenlik konusunda vardığı tehlikeli bir emsal" olduğunu söyledi.

Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde 19 Haziran 2012'den bu yana yaşayan ve büyükelçilik binasından çıkması halinde tutuklanacak 42 yaşındaki Assange, Manning'le ilgili mahkeme kararının ardından açıklama yaptı.

Manning'in adil yargılanmadığının savunan Assange, şunları kaydetti:

"BradleyManning hiçbir şeyden suçlu değil. Aslında Amerikan hükümetinin işlediği suçları, Amerikan halkına ve dünyaya ifşa edip, hükümetten şeffaflık ve hesap verebilirlik talep eden bir kahramandır. Bu karar, ABD'nin ulusal güvenliği konusunda vardığı aşırılığı özetleyen tehlikeli bir emsal niteliğindedir. Bu basiretsiz karar kabul edilemez ve bozulmalıdır. Gerçek bilgileri halkla paylaşmak casusluk olarak değerlendirilemez."

Assange, "tüm yaşananlardaki tek kurbanın ABD hükümetinin 'yaralanmış gururu' olduğunu" savunarak, "Wikileaks, Manning özgürlüğünü kazanana dek durup, dinlenmeyecek" ifadelerini kullandı.

Wikileaks'in sızdırdığı belgelerden birinde, 2007'de bir Apaçi helikopterinin Irak'ın başkenti Bağdat'a düzenlediği ve aralarında Reuters haber ajansı fotomuhabirinin de bulunduğu onlarca kişinin ölümüne sebep olan saldırının görüntüsü yer almıştı.

Asker Manning, verdiği bilgilerin Afganistan ve Irak'taki birliğe zarar verdiğine ve ulusal güvenliği tehdit ettiğine inanmadığını savunmuştu. Savunma avukatları da Manning'in, "Irak'taki dönemi boyunca hayal kırıklığı yaşamış olan saf ve genç bir asker" olduğunu ifade etmişti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.