1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “MARAŞ BİR AN ÖNCE YASAL SAHİPLERİNE İADE EDİLMELİ,…”
“MARAŞ BİR AN ÖNCE YASAL SAHİPLERİNE İADE EDİLMELİ,…”

“MARAŞ BİR AN ÖNCE YASAL SAHİPLERİNE İADE EDİLMELİ,…”

İZCAN: “MARAŞ BİR AN ÖNCE YASAL SAHİPLERİNE İADE EDİLMELİ, GAZİMAĞUSA LİMANI DİREKT TİCARETE AÇILMALI”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Maraş’ın yasal sahiplerine bir an önce iade edilmesi ve Gazimağusa Limanı’nın direkt ticarete açılması gerektiğini savunarak, “bütünlüklü çözüm” söylemi arkasına saklanarak Maraş’ın iadesi ve Gazimağusa Limanı’nın açılmasını reddedenlerin statükoya hizmet ettiklerini iddia etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Ne bütünlüklü çözüm söylemi ardına saklanarak Maraş ve Mağusa Limanı’nın açılmasını reddetmek doğrudur, ne de yalnızca ‘Maraş ve Mağusa Limanı açılsın’ demek. Önemli olan kapsamlı çözüm süreci ile paralel bir şekilde Maraş’ın yasal sahiplerine iade edilmesi ve Mağusa Limanı’nın açılmasıdır. Bu toplumlararası ilişkilere katkı sağlayacağı gibi çözüm sürecine de ivme kazandıracaktır” dedi.

Maraş’ın iadesi karşılığında Mağusa Limanı’nın açılması ile Kıbrıslı Türklerin direkt ticaret yapma olanağını yakalayacağını, ambargoların son bulacağını ve üretimin canlanacağını savunan İzcan, Maraş’ın iadesini ve Gazimağusa Limanı’nın açılmasını reddedenlerin Kıbrıslı Türk toplumuna ambargo koyanlar olduğunu görüşünü bildirdi.

İzzet İzcan, Ekim ayında başlaması beklenen Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik kapsamlı müzakerelerin kaldığı yerden ve bugüne kadar üzerinde anlaşmaya varılan konulara saygı gösterilerek başlamasının şart olduğunu belirterek, bugüne kadar sağlanan ilerlemeyi sıfırlama çabası içerisine girmenin erken çözüm hedefi ile bağdaşmadığını kaydetti.

BKP’nin erken federal çözüm yönünde atılacak her adıma yardımcı olup katkı sağlayacağını kaydeden İzcan, çözümden uzak, macera peşinde olan ayrılıkçı politikalar karşısında ise kararlı bir şekilde durmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.