1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MARAŞ KONUSUNU TÜRK YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜk”
“MARAŞ KONUSUNU TÜRK YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜk”

“MARAŞ KONUSUNU TÜRK YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜk”

İngiltere’nin AB İşlerinden Sorumlu Bakanı David Lidington Maraş konusunu da içeren bütünlüklü bir çözümü

A+A-

İngiltere’nin AB İşlerinden Sorumlu Bakanı David Lidington, kendisi ve Dışişleri Bakanı Wiliam Hague’in kapalı bölge Maraş konusunda “Türk yetkililerle düzenli olarak görüştüklerini” belirtti.

Fileleftheros gazetesi, Lidington’un, İngiltere’nin AB Gölge Bakanı Gareth Thomas’ın, İngiltere hükümetinin kapalı bölge Maraş ve Mağusa limanına ilişkin Türk yetkililerle ne gibi görüşmeler gerçekleştirdiği şeklindeki sorularına yazılı yanıt verdiğini ve Türk yetkililerle bu konularda görüşmelerinin olduğunu belirttiğini yazdı.

Habere göre Lidington, kendisinin ve Hague’in “Türk yetkililerle düzenli görüşmelerinin olduğunu” belirterek “Müdahil taraflar ve AB üye devletleriyle gerçekleştirilen tüm bakanlık görüşmeleri, Maraş konusunu da içeren bütünlüklü bir çözümü hedeflemektedir” ifadesini kullandı.

Thomas’ın bir başka sorusuna verdiği yanıtta Lidington, “Maraş’ın dahil olduğu bütünlüklü bir çözümün, ticaret, yatırım ve turizm alanlarında artan fırsatlar yaratması sebebiyle önemli ekonomik kazançlar getireceğini” vurgularken İngiliz Üsleri’nin bütünlüklü çözüme olası katkısı konusunda yöneltilen soruya ise “bakanlık düzeyine bu tür görüşmelerin olmadığı” yanıtını verdi.

Lidington, “İngiliz Hükümeti, Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümü durumunda üsler bölgesi topraklarının neredeyse yarısını devretme önerisini korumuştur” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.