1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARAŞ VE ERCAN GÜNDEMDE
MARAŞ VE ERCAN GÜNDEMDE

MARAŞ VE ERCAN GÜNDEMDE

Maraş ve Ercan ile ilgili çok ciddi çalışma yapılıyor.

A+A-

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan haftalık Kathimerini gazetesi diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Amerikalıların BM’nin işbirliğinde komuta etmekte olduğu çalışmalardan, özellikle de Ankara’nın Maraş konusunun müzakere masasına konulmasını ilk kez kabul ediyor olmasından cesaretlenmiş göründüğünü yazdı.

Rum ve Yunan hükümet kaynakları ise Ankara’dan gelen olumlu işaretler konusunda Washington’u doğrularken, ‘sepetlerini küçük tuttuklarına’ işaret diyor…Gazete her halükarda gelen bütün bilgilerin Güven Yaratıcı Önlemlerin Rum kamuoyu düzeyinde yeni bir dinamik ve bu sefer özlü bir şey oluyor inancı yaratacak kadar güçlü olması gerektiği kanaatinde birleştiğini savunuyor..

Planlamalara göre Güven Yaratıcı Önlemlerin, bazı hareketlerde bulunması için Türkiye’ye de bu durumda Ercan Havaalanı’nın açılması gibi bir teşvik vermesi gerektiğine işaret eden gazete, Rum Yönetimi’nin konuyla ilgili tezlerini arabuluculara ilettiğini ve “egemenlik konusunda çizdiği kırmızı çizgisini çiğnemesinin hiçbir şekilde söz konusu olmadığını” açıkça ortaya koyduğunu yazdı.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis arasındaki görüşmelerin, yönetim ve özellikle yürütme erki, yetkilerin paylaşımı v.b. ele alındığı geçen Salı günkü son görüşmelerinde esasa girildiğini belirten gazete, iki tarafın mülkiyet ve toprağa da dayanan bazı tezler sunduğunu da kaydetti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.