1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'MARAŞ'A KARŞILIK ERCAN' ÖNERİSİNE RET!
'MARAŞ'A KARŞILIK ERCAN' ÖNERİSİNE RET!

'MARAŞ'A KARŞILIK ERCAN' ÖNERİSİNE RET!

'Maraş'a karşılık Ercan' önerisine ret

A+A-

Rum tarafının, Maraş’ın Ercan Havaalanı’ndan yapılan uçuşların tanınmasına karşılık açılmasını KKTC’ye “egemenlik devredilmesi anlamına geleceği” gerekçesiyle kabul etmediği haber verildi.

Haravgi, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami’nin, Kathimerini’ye verdiği söyleşide Ercan Havaalanı ve Maraş ile ilgili dile getirdiklerini sorduğu, adını vermediği bir üst düzey Rum yetkilinin söylediklerini aktardı.

Habere göre Maraş’a karşılık Ercan’ın Türk tarafının eski bir önerisi olduğunu belirten Rum yetkili “kabul edilmedi, edilmesi söz konusu değil, çünkü bu var olmayan bir devlete egemenlik devretmek anlamına gelir” iddiasında bulundu.

Gazete aynı kaynağa Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in Politis gazetesine verdiği söyleşide, müzakerelere derhal geri dönülmesi ve (müzakerelerin) kısa zamanda yeniden başlaması gerektiği, aksi halde görüşülen her şeyin kaybedilme riski olduğu” açıklamasını da sordu.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, müzakerelere dönülmesi önerisinin ortada durduğunu  söyleyen kaynak, Anastasiadis’in Genel Sekreter Guterres’e mektup göndererek müzakerelerin yeniden başlamasını talep etme niyetiyle ilgili açıklaması hatırlatıldığında şu anda böyle bir şey olmadığını, herhangi bir hareketin Eylül’de olacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.