1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARAŞ’İN YASAL SAHİPLERİNE İADESİ KONUSU
MARAŞ’İN YASAL SAHİPLERİNE İADESİ KONUSU

MARAŞ’İN YASAL SAHİPLERİNE İADESİ KONUSU

GİRİŞİMİ DESTEKLEMEDİKLERİNİ AÇIKLADI

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Genel Sekreteri Mehmet Birinci, Maraş İnisiyatifi’nin Maraş’in yasal sahiplerine iadesi konusunda başlattığı girişimi desteklemediklerini açıkladı.

Birinci yazılı bir açıklama yaparak, Maraş’ın açılmasına “işgali meşrulaştıracağı ve emperyalist burjuva kesimlerin çıkar kavgasına yol açacağı” gerekçesiyle karşı çıktıklarını kaydetti.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Bu girişim, Maraş'ın eski yasal sahiplerine iadesini talep etmektedir. Partimize göre Maraş'ın günümüz koşullarında açılması demek birinci olarak işgali meşrulaştırmak için bir adım daha atmak demektir. İkinci olarak, Maraş'ın eski yasal sahipleri arasında büyük işletme sahipleri ile bir dizi yabancı şirketler bulunmaktadır. Maraş konusu, mevcut haliyle, karşılıklı çıkar dalaşı içinde olan farklı emperyalist burjuva kesimlerin kavgasını içermektedir. Partimiz burjuvalar arasındaki bu çıkar dalaşında taraf değildir”

KSP’nin gerek Maraş'tan, gerekse adanın her tarafından göçmen olarak küçük mülkünü kaybetmiş tüm küçük mülk sahiplerine topraklarının derhal iade edilmesini talep ettiğini ifade eden Birinci, kilise ve evkaf malları ile büyük işletmelerin ve çok uluslu şirketlere ait emlakın kamulaştırılıp ihtiyaçlı kesimlerin kullanımına verilmesi gerektiğini iddia etti. Birinci, bu görüşlerinin Kıbrıs Sosyalist Partisi Anti-Emperyalist Birleşik Cephe Hükümeti Programı'nda da yer aldığını bildirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.