1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARAŞ'TA 41 YILIN EN BÜYÜK YANGINI!
MARAŞ'TA 41 YILIN EN BÜYÜK YANGINI!

MARAŞ'TA 41 YILIN EN BÜYÜK YANGINI!

MARAŞ'TA 41 YILIN EN BÜYÜK YANGINI!

A+A-

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Kapalı Maraş’ta önceki gün gerçekleşen yangının ilk olmadığını, ancak bugüne kadar yaşananların en büyüğü olduğuna dikkati çekti.

SOĞUTMA DEVAM ETTİ: Gazimağusa Kaymakam Şifa Çolakoğlu, Kapalı Maraş’ta önceki gün yaşanan yangının ardından yeniden alevlenme ihtimaline karşı dün de soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çolakoğlu, itfaiye araçlarının giremediği alanlarda soğutma çalışmasının insan gücü ile yapıldığını kaydetti

NEDENİ BİLİNMİYOR: Yangının neden olduğu hasara ilişkin henüz bir rapor çıkmadığını ifade eden Çolakoğlu, yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturmanın ise devam ettiğini belirtti. Çolakoğlu, “Maraş’ta ilk kez yangın çıkmadı her yıl küçük yangınlar oluyor ancak bu 41 yılın en büyüğü” dedi

Duygu ALAN

Derinya’da önceki gün saat 15.00’da başlayarak rüzgarın da etkisi ile kısa sürede Kapalı Maraş’a ulaşan yangın, aynı gün saat 20.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangın sonucu başlayan soğutma çalışmaları ise dün de devam etti.

Havadis’in sorularını yanıtlayan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, yangının bilançosunu gösteren raporun henüz eline ulaşmadığını ancak dün bölgede yaptığı inceleme sonucu, büyük oranda ağaç ve otların yandığını tespit ettiğini söyledi.

Çolakoğlu, bölgedeki çatısı ahşap olan bir ev dışında herhangi bir binada hasar gözlemlemediğini de vurguladı.

Sebebi henüz bilinmiyor

Kaymakam Şifa Çolakoğlu, yangın olayının çıkış nedeni hakkında henüz bir tespit yapılamadığı bilgisine ulaştığını söyledi.

Çolakoğlu, “Yangın Derinya’da başladı, havanın rüzgarlı olmasından dolayı alevler kısa süre içerisinde Kapalı Maraş’a ulaştı. Yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemedi ancak soruşturma devam ediyor” diye konuştu.

En büyük yangın

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Maraş’ın oldukça geniş bir alan olduğunu ve bölgede her yıl küçük boyutta yangın olaylarının meydana geldiğini belirtti.

Çolakoğlu, “Maraş’ta 41 yılın en büyük yangınının çıktığı yönünde söylentiler var. Bu yanlış bir bilgi. Maraş, oldukça geniş bir alan ve her yıl küçük küçük yangın olayları meydana gelmektedir. Ancak en büyük yangın, önceki gün gerçekleşmiştir” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.