1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARCONI KKTC’DE
MARCONI KKTC’DE

MARCONI KKTC’DE

Uluslarararası Cittaslow (sakin şehir) Örgütü Başkanı Gianluca Marconi;

A+A-

YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYESİ’NİN DAVETLİSİ OLARAK GELEN MARCONI VE HEYETİ 3 GÜN BOYUNCA TEMASLAR YAPACAK

Uluslarararası Cittaslow (sakin şehir) Örgütü Başkanı Gianluca Marconi, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin davetlisi olarak 3 günlük ziyaret için dün gece KKTC’ye geldi.

Marconi ve beraberindeki heyet, ülkede bulunacakları sürede devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretler yapacak; sivil toplum örgütleriyle görüşecek ve Yeniboğaziçi Belediyesi’ne bağlı yerleşim birimlerini gezerek cittaslow çalışmalarını inceleyecek.

İtalyan heyet bugün sabah saatlerinde Salamis antik kenti gezecek, DAÜ Mimarlık Fakültesini ziyaret edecek ve öğleden sonra da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edilecek. Konuk heyet akşam saatlerinde ise Mimarlar Odası’nca Mehmet Vahip anısına düzenlenen anma gecesine katılacak.

Cittaslow Başkanı Marconi ve heyeti, yarın ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edilecek; Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Mimarlar Odası’yla görüşmeler yapacak.

Marconi ve heyeti, Cumartesi gününü Yeniboğaziçi bölgesinde geçirecek ve Pazar sabahı erken saatlerde de adadan ayrılacak.

İtalya’da 9 Kasım 2013’te düzenlenen toplantıda Cittaslow örgütüne üyelik belgesini alan Yeniboğaziçi Belediyesi, Kıbrıs’taki tek cittaslow unvanı taşıyan yerleşim birimi oldu.

Cittaslow, “doğayı ve yerel değerleri korumayı, doğal enerji kaynaklarını daha çok kullanmayı, motorlu araç trafiğini azaltarak yaya ve bisikletle ulaşımı öne çıkarmayı, gürültü kirliliğiyle mücadele etmeyi, çöpleri ayrıştırarak toplamayı, kentlerin kendi özellik ve yapılarını korumayı, yerel ürün, sanat ve yemeklere sahip çıkarak yaygınlaştırmayı ve insanlara daha sakin bir yaşam biçimi” öneriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.