1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARE MONTE DAVASI
MARE MONTE DAVASI

MARE MONTE DAVASI

Mare Monte davası

A+A-

Mare Monte davası 4 Kasım’da başlıyor
Alsancak’taki Mare Monte Otel ve çevresindeki arazilerin kiralanmasına ilişkin Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasındaki dava 4 Kasım Çarşamba günü görüşülmeye başlanıyor.

Didem MENTEŞ

Son olarak Temmuz ayında taraflar bir araya gelerek ‘uzlaşı’ sağlamaya çalışmış ancak ortak bir noktada anlaşma sağlanmadığı için dava Ekim ayına ertelenmişti. Geçtiğimiz günlerde Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Bertan Özerdağ huzurunda görüşülmesi devam eden davanın, ‘talimat duruşmalarına’ başlanması için 4 Kasım’a süre verildi.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasında başlayan dava, Net Turizm tarafından Mare Monte Otel ve çevresindeki arazilerin sit alanı olup bu nedenle bu arazileri kullanamaması nedeniyle kira sözleşmesinden çıkarılması için açılmıştı.

Taraflar uzlaşıya yok, 4 Kasım’da duruşma başlıyor
1 Temmuz günü davayla ilgili olarak taraflar bir araya gelmişti. Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ve Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar mahkemede hazır bulunmuştu.

Mahkeme, tarafların bir araya gelerek bir uzlaşıya varmasını, varılmadığı takdirde duruşmalara geçileceğini beyan etmişti. Taraflar 1 Temmuz günü bir araya gelerek çözüm yolu aramasına rağmen bazı noktalarda uzlaşı sağlayamamış, Mahkeme davanın görüşülmesi için 15 Ekim’e gün vermişti.

Merit Oteller Grubu adına Avukat Mustafa İnan, 15 Ekim’de yeniden Yargıç huzuruna çıkıldığını ve taleplerin yeniden Mahkemeye aktarıldığını belirterek, davayla ilgili duruşmaların başlanması için 4 Kasım’da görüşülmeye başlanacağını dile getirdi.

İnan:“Bazı noktalarda anlaşma sağlanamadı” demişti
Öte yandan 1 Temmuz günü açıklama yapan Merit Oteller Grubu adına Avukat Mustafa İnan, Vakıflar İdaresi’nin, Sayıştaylığın bir raporu olduğunu ve bu rapora göre alınan kararı iptal etmesini istediklerini aktarmış, Sayıştaylığın raporu onaylamadığı için Vakıfların bir şey yapamayacağını mahkemeye aktardığını belirtmişti.

Bunun üzerine Net Holding olarak o güne kadar verilen 2 milyon 300 bin sterlin ve artı olarak 7-8 milyona yakın masraf parasının geri ödenmesi ve kiralık alanı Vakıflar İdaresi’nin geri almasını teklif ettiklerini aktarmıştı. İnan, Vakıfların bu teklifi de kabul etmediğini ve malın Net Holding’de kalmasını söylediklerini kaydetmiş, bazı noktalarda daha anlaşmazlıklar olduğunu ifade etmişti.

Yenidüzen

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.