1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARE MONTE’DE DAVA SÜRÜYOR, SULAR DURULMUYOR…
MARE MONTE’DE DAVA SÜRÜYOR, SULAR DURULMUYOR…

MARE MONTE’DE DAVA SÜRÜYOR, SULAR DURULMUYOR…

Mare Monte’de dava sürüyor, sular durulmuyor…

A+A-

Meltem SONAY

Alsancak’taki Mare Monte Otel ve çevresindeki arazilerin kiralanmasına ilişkin Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasındaki mahkeme süreci devam ederken, söz konusu bölgeye müdahale de sürüyor…
Merit Oteller Grubu dün de otel önüne toprak dökerek, araçlarla plajın yakınına inilmesini engelledi.
Önceki gün başlaması beklenen ‘talimat duruşması’na, Mare Monte Plajı ile ilgili olarak ‘ara emri’ duruşması da eklenmişti. Duruşma 21 Mayıs Perşembe gününe ertelenmişti.

Yolu toprak dökerek kapattı!
Merit Oteller Grubu dün otel önüne toprak dökerek, plaja araçlarla inilen yolu kapattığını ifade eden Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, “Resmi yol içerisinde çardak yaptılar, yasal olmayan korkuluklar koydular, resmi yola nizamiye koydular, diskoyu yıktılar, şimdi bir de toprak dökerek yolu kapattılar” şeklinde konuştu.
Mahkeme süreci devam ederken yapılan bu yasa dışı uygulamalara hiçbir makamın da bir şey söylemediğine işaret eden Başkan Ataser, “Belki şimdi araçla inemeyeceğiz ama diğer yoldan gireceğiz” dedi, Mare Monte Plajı ile ilgili mücadelenin süreceğini belirtti.

Mahkeme ara emri başvurusunu ertelemişti…

Merit Oteller Grubu sözleşmeye dayanarak, “Plajda bizim” diyerek Mare Monte plajını halka açmaya hazırlanan Alsancak Belediyesi’nin çalışmalarını durdurmak amacıyla ara emri başvurusunda bulunmuş, ancak mahkeme istenilen ‘ara emrini’ vermemişti.

Duruşma 21 Mayıs’ta görüşülecek…
21 Mayıs Perşembe günü ‘ara emri duruşması’ yansıra Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasındaki ‘talimat duruşması’ da Mahkeme tarafından görüşülecek.

Uzadıkça uzadı…

Bir süre önce Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasında başlayan dava, Net Turizm tarafından Mare Monte Otel ve çevresindeki arazilerin sit alanı olup bu nedenle bu arazileri kullanamaması nedeniyle kira sözleşmesinden çıkarılması için açılmıştı.

Ancak Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi tarafında ‘talimat safhası’ gerçekleşecek olan duruşma, Vakıflar İdaresi’ne ‘dilekçe tebliğ edilmediği’ gerekçesiyle son olarak 21 Mayıs 2015 tarihine ertelenmişti.
Bu sürede Alsancak Belediyesi Mare Monte Plajı’nın halka açılması için bir takım çalışmalar başlatarak, 15 Mayıs’ta yurttaşın kullanıma açma hedefi koymuştu. Ancak NET Turizm, “plaj da bizim” diyerek belediye personelini engelleyerek,  çalışmaları durdurmak amacıyla kısa süre önce ara emri başvurusunda bulundu. Ara emri tebligatının Alsancak Belediyesi’ne gönderilmesi ardından önceki gün Girne Kaza Mahkemesi’nde ara emri duruşması görüşüldü. Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ, Net Turizm LTD tarafından belediyenin çalışmalarını durdurulması için istenen ‘ara emri’ talebini vermeyerek, duruşmayı 21 Mayıs’a erteledi.

Yenidüzen

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.