1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARKET SOYGUNCULARINA HAPİS CEZASI
MARKET SOYGUNCULARINA HAPİS CEZASI

MARKET SOYGUNCULARINA HAPİS CEZASI

Market soyguncularına hapis cezası

A+A-

 

Lefkoşa’da, 8 Temmuz’da meydana gelen dükkân açma hırsızlık ve uyuşturucu madde tasarruf ve kullanma suçlarından methaldar olan zanlılar Umutcan Gülmez, Aytaç Aslan, İsmail Volkan ve Mine Öksüz aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan mahkeme heyetinin oybirliğiyle verdiği kararı Başkan Ömer Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan hususlara değinen Güran, işlemiş oldukları suçun çok ciddi ve ağır suçlardan olduğunu belirterek, kimsenin başkasına ait bir mala el uzatmasının veya zarar vermesinin hoş karşılanamayacağını söyledi. Sanıkların işlemiş olduğu suçların toplumu zehirleyen ve huzursuz eden suçlardan olduğunu belirten Başkan Güran, sanıkların müştekiyi tazmin edip zarar ziyanı karşılamalarını lehlerine değerlendirdiklerini, sanıklara işlemiş oldukları suçlara göre cezalar takdir ettiklerini ifade etti.

m1-003.jpg

Konumlarına göre cezalandırıldılar

Başkan Ömer Güran, tüm bu olgular ışığında, sanıklara işlenen suçlardaki konumlarına göre ceza verildiğini kaydederek, sanıklar Umutcan Gülmez ve Aytaç Aslana “dükkân açma, hırsızlık, kanunsuz uyuşturucu madde alma, kullanma ve tasarruf” suçlarından bugünden itibaren çekilmek üzere 1’er yıl hapislik verdiklerini, sanık İsmail Volkan’a dükkân açma ve hırsızlık mal kabulü suçundan 6 ay hapislik cezası verilmesine, sanık Mine Öksüz’e ise hırsızlık mal kabulü suçundan 2 yıl boyunca sulh ve sükûnu koruyacağına dair 20 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına karar verdiklerini açıkladı.
 
m2-002.jpg
Haberal Kıbrıslı
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.