1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. MARMARA’DA PEŞ PEŞE DEPREM
MARMARA’DA PEŞ PEŞE DEPREM

MARMARA’DA PEŞ PEŞE DEPREM

Marmara Denizi açıklarında saat 06.13’te meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğündeki deprem ...

A+A-

Tekirdağ'da saat 06.13’te merkez üssü Marmara Denizi, Marmara Ereğlisi açıkları olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin denizin 9.6 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Deprem, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve İstanbul'un bazı ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Tekirdağ’ın Marmara İlçesi’nde kısa süreli panik yaşanmasına rağmen kimse  evini terk etmedi.

2 ARTÇI DEPREM DAHA OLDU

Saat 06.13’te kaydedilen 4.7 büyüklüğündeki depremden 7 dakika sonra 06.21’de yerin 7.4 kilometre derinliğinde 4 ve saat 06.25’te de yine merkez üstü Marmara Denizi Marmara Ereğlisi açıklarında 2.8 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. Depremlerde can ve mal kaybı olmadı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA!

Tekirdağ AFAD Müdürü Recep Erol, Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla il genelinde şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durumun ulaşmadığını söyledi.

Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Tekirdağ kent merkezinde de kısa süreli hissedildiğini belirtti.

Depremle ilgili olarak şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını ifade eden Erol, "Deprem dolayısıyla herhangi bir yıkıntı ya da vatandaşlarda bir panik durumu olmadı" dedi.

Erol, deprem sonrasında hissedilmeyecek nitelikteki artçı sarsıntıların da bir süre devam ettiğini aktardı.

Bu arada, Marmara Ereğlisi ilçesinin sahil kesiminde oturan ve depremi hisseden bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktıkları görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.