1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. MARS'TA HAYATI UZAYLILARIN NÜKLEER SAVAŞI MI YOK ETTİ?
MARS'TA HAYATI UZAYLILARIN NÜKLEER SAVAŞI MI YOK ETTİ?

MARS'TA HAYATI UZAYLILARIN NÜKLEER SAVAŞI MI YOK ETTİ?

Mars'ta hayatı uzaylıların nükleer savaşı mı yok etti!

A+A-

 

Mars’ta eskiden var olduğu tahmin edilen hayatın, uzaylı uygarlıkların düzenlediği nükleer saldırı sonucu yok olmuş olabileceği ileri sürüldü.

International Business Insider gazetesinin verdiği habere göre ABD Uzay Füze Savunması’nın eski çalışanı Plazma Fiziği Profesörü John Brandenburg, gezegenimize yakın uzay alanında bir zamanlar, Dünya’dakine benzer genç uygarlıklara düşmanca yaklaşan ve nükleer potansiyele sahip güçlerin veya yaratıkların olduğunu düşünüyor. Uzman, bu güçlerin nükleer silahla Mars’taki hayatı yok ettiğini tahmin ediyor.

Gazete, “Brandenburg, Mars’ta etkileyici nükleer patlamalara dair açık delillerin bulunduğunu kaydetti. Bu patlamaların, Mars’ın iki kısmı Cydonia ve Utopia’daki eski yerleşimleri yok ettiğini belirtti. Bilim adamına göre patlamalar, muhtemelen diğer gezegenlerden gelen gelişmiş varlıklar tarafından planlandı ve gerçekleştirildi. Gezegen yüzeyinin kızıl rengi, patlamaların olduğunu kanıtlıyor” diye yazdı.

Haberde ayrıca NASA uzay aracının, Mars atmosferinde yüksek miktarda Xenon-129 izotoplarının konsantrasyonuna ilişkin veriler aktarmayı başardığı kaydedildi. Benzer izotop konsantrasyonuna Çernobil faciasına benzer olayların ardından Dünya’da da rastlanmıştı.

Brandenburg’un kaleme aldığı çalışmada, “Mars atmosferindeki izotop sayısı, Dünya’daki nükleer faciaların ardından tespit edilene eşit. Bunu dikkate alarak Mars’ın uzaydan nükleer saldırı sonucu yük edilen bir uygarlık örneği olabileceğini söyleyebiliriz” ifadesine yer verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.