1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MARS'TAKİ GÖRÜNTÜ HEYECAN YARATTI
MARS'TAKİ GÖRÜNTÜ HEYECAN YARATTI

MARS'TAKİ GÖRÜNTÜ HEYECAN YARATTI

MARS'TAKİ GÖRÜNTÜ HEYECAN YARATTI

A+A-

Nasa’nın Mars Bilim Laboratuvarı’nın bir parçası olan ve Mars’ta keşifte bulunan ‘’Curiosity’’ robotunun çektiği fotoğraflar ilgi uyandırdı. Çekilen fotoğraflarda görülen parlak cismin UFO olup olmadığı tartışılıyor.

Jet Propulsion Laboratuvarı'nın verdiği bilgiye göre 20 Haziran'da ‘’Curiosity’’ robotu tarafından tanımlanamayan uçan bir nesnenin fotoğrafları çekildi.

JPL’nin tam çözünürlükteki ilk fotoğrafında dağların üstünde parlak bir ışık görüntüsü yakalandı. Görüntü robotun sağ navigasyon kamerasıyla çekildi. İlk kare çekildikten 31 saniye sonraysa robotun sol navigasyon kamerası ışığın Mars’ın yüzeyine yaklaştığını belirledi.

Çekilen bu fotoğraflarda görülen cismin UFO olup olmadığı ise merak konusu.

‘’Curiosity’’ robotunun kameralarının yapım ve kullanım takımının başında bulunan Justin Maki’ye göre sorunun cevabı olumsuz.

Maki, Huffington Post’a attığı e-mailde ‘’Görünen bu ışık navigasyon kameralarını kullandığımızdan beri oluşan ‘sıcak’ piksellerden biri’’ diye yazdı.

PhotographyLife.com’un yaptığı tanımlamaya göre sıcak pikseller uzun pozlama sırasında kameraların sensörlerinin ısınması sonucu oluşuyor.

‘’Curiosity’’ robotunun Mars’ta yakaladığı bu büyük parlak ışık görüntüsü bir ilk değil. ‘’Curiosity’’ 3 Nisan’da da Mars’ın yüzeyinde beliren parlak bir cismi fotoğraflamıştı.

Justin Maki, Nasa beyanında ‘’Curiosity’den aldığımız binlerce fotoğrafta böyle parlak noktalarla her hafta karşılaşıyoruz’’ dedi. Maki görünen bu cismin kozmik ışınların çarpmasından veya kaya yüzeylerine vuran güneş ışıklarının yansımasından oluşma ihtimalinin de yüksek olduğunu belirtti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.