1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MASADA BİZİ BEKLEYEN 6 BAŞLIK VAR!
MASADA BİZİ BEKLEYEN 6 BAŞLIK VAR!

MASADA BİZİ BEKLEYEN 6 BAŞLIK VAR!

Ortak açıklama kağıdı ne ifade ediyor? .. Eroğlu ne dedi?

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu müzakerelere başlamadan  Kıbrıs’ta bir çözüme varmanın mümkün olmadığını belirtti ve “Ortak açıklama kağıdıyla çok fazla bir şey yapılacağını söylemek mümkün değil, çünkü müzakere masasında bizi bekleyen 6 başlık var” diye konuştu.

Bunların “Yönetim ve Güç Paylaşımı, AB, Mülkiyet, Ekonomi Garantiler, Toprak” gibi önemli başlıklar  olduğunu dile getiren Eroğlu, bunları ancak müzakere masasında sonuçlandırabileceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ön koşulsuz, herhangi bir ortak açıklama olmadan da müzakerelere başlayabileceklerini  defalarca söylediklerini, şimdi gelinen bu noktada önce kendi bünyelerinde, ilgili partilerle ve meclis platformuyla  değerlendirme yapma mecburiyetinde olduklarını ve bunu yapacaklarını belirtti.

Eroğlu bir kabulü sırasında kendisine yöneltilen ortak açıklama metniyle ilgili  bir soru üzerine aylardan beri bir ortak açıklama metni çıkabilsin diye uğraştıklarını, kendilerinin bu konuda daima ileriye dönük adımlar atarak bir çıkış yolu bulma gayreti içersinde olduklarını belirtti.

Devreye girenlerin çoğaldığı bir zamanda olunduğunu dile getiren Eroğlu, değerlendirme yapmanın önemine işaret etti ve bugün ile yarın siyasi partiler ile meclis platformuyla bazı değerlendirmeler yapacağını  kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.