1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. MATEMATİK YARIŞMASININ BİRİNCİSİ LEFKOŞA TMK
MATEMATİK YARIŞMASININ BİRİNCİSİ LEFKOŞA TMK

MATEMATİK YARIŞMASININ BİRİNCİSİ LEFKOŞA TMK

Doğu Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen “20’nci Liselerarası Matematik Yarışması” finali yapıldı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Matematik Bölümü tarafından düzenlenen “20’nci Liselerarası Matematik Yarışması” finali yapıldı. Yarışmada Lefkoşa Türk Maarif Koleji (TMK) birinci oldu.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, “Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı”nın mali katkılarıyla düzenlenen yarışmanın finallerine; Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Lefkoşa Türk Maarif Koleji ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ekiplerinin katıldığı kaydedildi.

Yarışmada, Lefkoşa Türk Maarif Koleji ‘Birinci’, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ‘İkinci’, Gazimağusa Türk Maarif Koleji de ‘Üçüncü’ oldu.

Yarışma öncesinde konuşan DAÜ Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov,  yarışmaya katılan tüm okulları kutlayarak yarışmaya gösterilen ilgiye ve yarışmaya mali destek veren Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’na teşekkür etti.

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz da konuşmasında yarışmanın KKTC’de bir marka olduğunu belirterek, yarışmayı yirmi yıldır başarı ile düzenleyen matematik bölümünü ve yarışmada görev alan öğretim üyelerini kutladı.

Yarışmada dördüncü olan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, ‘Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanırken, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, ‘20. Yıl Özel Ödülü’nü, Erenköy Lisesi de ‘Matematik Bölümü Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Yarışma sonrasında düzenlenen törenle ödül almaya hak kazanan okullara ödülleri verildi.

Bu yıl ilk kez konan Onay Fadıl Demirciler Şildi II’ye adını yazdıran Lefkoşa Türk Maarif Koleji bir yıl süre ile şildi müzesine götürmeye hak kazandı. Şilt, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş tarafından Lefkoşa TMK Müdürü Fehmi Tokay’a verildi. 

BİREYSEL YARIŞMA ÖDÜLLERİ DE VERİLDİ

Öte yandan, 21 Nisan 2014 günü yapılan 20. Liselerarası Matematik Yarışması’nın bireysel kategorisinde birinci olan Çağkan Ergiden (Güzelyurt TMK), ikinci olan Ahmet Kamil Karakuş (Erenköy Lisesi) ile üçüncü olan Utku Binay’a (Lefkoşa TMK) ödülleri Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, Fen ve Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ayhan Bilsel tarafından verildi.

Yarışmada dördüncü olarak Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü paylaşan Berk Erdinç (Lefkoşa TMK) ile Osman Kamiloğlu (19 Mayıs TMK) ödüllerini Sayman Demirciler’den aldı.

TEŞEKKÜR PLÂKETLERİ VERİLDİ

Liselerarası Matematik Yarışması’nın düzenlenmesinde yirmi yıldır başarı ile görev yapan Matematik Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nidai Şemi, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Etikan, Doç. Dr. Hüseyin Aktuğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara’ya, ayrıca yarışmanın sponsoru Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı temsilcisi Sayman Demirciler’e, Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazim Mahmudov tarafından teşekkür plâketi sunuldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.